Bingöl Üniversitesi rektörlüğüne vekaleten Prof. Dr. Gül atandı

Rektörlüğe vekaleten atanan Prof. Dr. Gül, YÖK Denetleme Kurulu Üyeliği görevine getirilen Prof. Dr. Baydaş'tan görevi devraldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Aralık 2015 18:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bingöl Üniversitesi rektörlüğüne vekaleten Prof. Dr. Gül atandı

Bingöl Üniversitesinde, Prof. Dr. Gıyasettin Baydaş'ın Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Denetleme Kurulu Üyeliğine getirilmesinin ardından rektörlüğe vekaleten atanan Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdurrahman Gül, görevi devraldı.

Üniversitenin kurucu rektörü Baydaş, Rektörlük binasında düzenlenen törende yaptığı konuşmada, 7,5 yıllık görevi süresince birçok önemli çalışmayı gerçekleştirdiklerini söyledi.

"Gelişimde lider üniversite" sloganıyla 2007 yılında kurulan Bingöl Üniversitesi bünyesinde 7 fakülte, 4 enstitü, 3 yüksekokul, 5 meslek yüksekokulu, 12 araştırma ve uygulama merkezi bulunduğunu bildiren Baydaş, şöyle konuştu:

"Üniversite bünyesinde üç salondan oluşan bin 600 kişilik modern kongre merkezi, bilimsel ve akademik faaliyetlerin yürütülmesi için merkezi laboratuvar, kapalı spor salonu ve spor tesisleri, Ilıcalar Uygulama Oteli ve Termal Tesisler ile farklı birimlere ait uygulama alanları da bulunmaktadır. Bingöl Üniversitesinde 24 profesör, 25 doçent, 105 yardımcı doçent, 97 öğretim görevlisi, 21 okutman, iki uzman ve 220 araştırma görevlisi olmak üzere 494 akademik personel görev yapmaktadır. 287 idari personel, 189 sözleşmeli ve hizmet alımı şeklinde olmak üzere 476 personel bulunmaktadır. 5 bin 77 ön lisans, 7 bin 416 lisans, 772 yüksek lisans ve 39 doktora öğrencisi olmak üzere 13 bin 304 öğrenci öğrenim görmektedir."

Baydaş, rektörlük görevi süresince Bingöl Üniversitesince ülkeyi ve bölgeyi ilgilendiren tarihi, sosyal ve kültürel konularda 7 uluslararası sempozyum ve kongre yapıldığını hatırlatarak, tüm akademik alanlar hakkında yüzlerce konferans, panel ve seminer verildiğini aktardı.

Bingöl Üniversitesinin altyapısının büyük ölçüde tamamladığını dile getiren Baydaş, yeni bir yükseköğretim kurumu olmasına rağmen Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumundan (TÜBİTAK) teşvik ödülü aldıklarını sözlerine ekledi.

Gül ise Baydaş'ın 7,5 yılda yeni bir yerleşke inşa ederek birçok başarıya imza attığını ifade etti.

Daha sonra Baydaş, görevi Gül'e devretti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber