PKK en büyük zararı Kürtlere veriyor

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde, terör örgütü PKK mensuplarının saldırılarından endişe duyarak evlerini terk eden aileler, güvenlik güçlerinin terörü tamamen bitirmesini ve bölgenin huzura kavuşmasını bekliyor. Sur'da esnaflık yapan ve 5 kişilik ailesiyle Çınar ilçesine taşınmak zorunda kalan M.V, doğup büyüdüğü mahalleden ayrıldığı için üzgün olduğunu söyledi.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 22 Aralık 2015 06:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
PKK en büyük zararı Kürtlere veriyor

ROKET SALDIRILARI ALTINDA KAÇTIK

Evlerinden zor koşullar altında çıktıklarını anlatan M.V, şöyle devam etti: "Perişan olduk, esnaf artık illallah etti. Roket saldırıları altında büyük sıkıntılarla Sur'dan ayrılabildik. Evimizin önüne döşenen patlayıcının infilak etmesi sonucu cam, çerçeve, kapı, eşya kalmadı. İki gün evde su ve elektrik olmadan aile fertleriyle battaniyenin altında yattık. Karnımızı kuru ekmekle ancak doyurabiliyorduk."

TEMİZLESİNLER KÖKÜNÜ KAZISINLAR

İlçedeki olayların son bulmasını beklediklerine işaret eden M.V, "Artık yeter. Oraları temizlesinler, kökünü kazısınlar. Burada mağduriyet yaşayanlar biziz, Kürtleriz. Biz Kürt değil miyiz? Bilerek sokak ortasına mayın bırakılır mı, bomba bırakılır mı? Oralardan çoluk çocuk, mazlum insanlar geçiyor. Bunları yapanlar Kürt olamaz. Sözde bizim için yapıyorlar fakat bizim için yapmıyorlar, en

büyük zararı bize veriyorlar" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber