'Bilgi çağı kadınlara daha fazla girişimcilik fırsatı sundu'

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ramazanoğlu, çağdaş toplumda en önemli gücün bilgi olduğunu belirterek, bilgi çağının kadınlara daha fazla girişimcilik fırsatı sunduğunu söyledi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Aralık 2015 15:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Bilgi çağı kadınlara daha fazla girişimcilik fırsatı sundu'

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, "Kadınların çalışma hayatında yer almaları ülkenin ekonomik refahı ve kalkınmışlığına sunacağı katkılar açısından son derece önemlidir. İstihdama katılım kadının güçlenmesinin en önemli aracıdır" dedi.

Ankara Sanayi Odasında (ASO) düzenlenen "TOBB Ankara Kadın Girişimciler Kurulu 2. İl Kurul Toplantısında konuşan Bakan Ramazanoğlu, kadının duygu ve zekasıyla dünyayı değiştirebilecek gücü bulunduğuna, bu gücün insan kaynağı açısından yeterince değerlendirilememesinin dünya için ciddi bir kayıp olduğuna dikkat çekti.

Kadınların çalışma hayatında yer almalarının, ülkenin ekonomik refahı ve kalkınmışlığına önemli katkı sunacağını kaydeden Ramazanoğlu, "İstihdama katılım, kadının güçlenmesinin en önemli aracıdır. Eğer kadın üretemiyorsa ekonomik olarak kazancı, bağımsızlığı yoksa bu kadının sosyal hayatta var olması, söyleyecek sözünün olmasının etkisi, ekonomik gücün eksikliğinden dolayı her zaman zayıf kalmaktadır" diye konuştu.

Çağdaş toplumların sahip bulunduğu en önemli gücün bilgi olduğunu vurgulayan Ramazanoğlu, bilgi çağının kadınlara daha fazla girişimcilik fırsatı sunduğunu dile getirdi.

Hükümetleri döneminde alınan tedbirler, yürütülen çalışmalarla kadın istihdamı ve girişimciliği konusunda önemli mesafeler alındığını anlatan Ramazanoğlu, hükümet programındaki vaatlerde doğum sonrası için de düzenlemeler getirdiklerini hatırlattı.

Dünyanın 16 büyük ekonomisinden biri olan Türkiye'nin, 2023 yılında dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olmayı hedeflediğini ifade eden Ramazanoğlu, nüfusun yüzde 51'ini oluşturan kadınların, bu büyük gücün dışında tutulamayacağını dile getirdi.

Girişimcilik ve istihdam konusunda kadın-erkek fırsat eşitliğini desteklediklerini belirten Ramazanoğlu, 60 binden fazla dar gelirli kadına mikrokredi verildiğine işaret etti.

"Kadınlar olmadan kalkınmayı sağlamak mümkün değil"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı ise iş kadınlarıyla olmaktan memnuniyet duyduğunu dile getirerek, "Temel amacı kadınlarımızın sadece ekonomik alanda değil, siyasal, kültürel ve sosyal alanlarda da etkinliğini güçlendirmek olan kurulun çalışmaları hepimizi mutlu ediyor. Kadınlarımızın çalışma hayatında etkin bir şekilde yer alması bizim için çok önemli çünkü kadınlar sadece bireysel dönüşüm değil ailevi ve sosyal dönüşümü de sağlayan temel değerlerdir" ifadesini kullandı.

Ekonomik kalkınmada insanın vazgeçilmez bir unsur olduğunu, bu nedenle kadınlar olmadan kalkınmayı sağlamanın mümkün görünmediğini belirten Sarı, karar alma mekanizmasında kadın varlığı açısından değerlendirildiğinde Türkiye'nin özel sektörde dünyada ön sıralarda yer almasının sevindirici olduğunu söyledi.

Kadınların ve ekonominin geleceği için acilen sayının artırılması gerektiğini kaydeden Sarı, "Cumhuriyetin yüzüncü yılında yani 2023'te iki işverenden birinin kadın olmasını bir kadın bakan olarak arzu etmekteyim" ifadesini kullandı.

Dünyanın bütün gelişmiş ülkelerinde kadın istihdam oranı yüzde 60'lar civarında olduğunu ifade eden Sarı, "Ülkemizde maalesef bu oran istenilen düzeyde değil" dedi.

Merve Yıldızalp, Aynur Ekiz

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber