Bakan eşi yurt dışı gezisine giderken harcırah almalı mı?

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 16 Ekim 2006 08:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Enerji Bakanı Hilmi Güler'in eşi Mehtap Güler'e Katar gezisi için devlet bütçesinden yurtdışı harcırahı verilmesi tartışma yarattı

CHP Yalova milletvekili Muharrem İnce'nin bakanların yurtdışı gezilerine ilişkin verdiği soru önergesine gelen yanıt, bakan eşlerinin harcırah ödenmesini gündeme getirdi. Enerji Bakanı Hilmi Güler'in 21-24 Nisan tarihlerinde Katar'a yaptığı ziyaret sırasında 1.144 YTL harcırah aldığı, aynı geziye katılan eşi Mehtap Güler'e ise 790 YTL harcırah verildiği soru önergesine gelen yanıtta yer aldı. Bakan eşine harcirah verilmesi tartışma yarattı. Siyasi Ahlak-Etik Yasası teklifini veren CHP Genel Sekreter Yardımcısı İstanbul Milletvekili Algan Hacaloğlu, ?Siyasi etik olarak bunun uygun olmadığını düşünüyorum. Bir bakana yakışmıyor. Oraya gittiği zaman onu misafir olarak karşılıyorlar. Etik olarak doğru bulmuyorum? dedi.

Başbakanlık Teftiş Kurulu eski Başkanı Tuhan Güven'e göre bakan eşlerine harcırah ödemesi yapılamaz. Güven, ?Görevli olarak yurtdışına gidenlere harcırah ödemesi yapılır. Eşe harcırah ödemesi yoktur. Yasa herkes için geçerli. Eğer davet eşli ise eş götürülür. Bu durumda da devlet sadece yol masrafını verir. Bakan Güler'in eşinin harcırahı iade etmesi gerekir? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber