65 yaş için Anayasa değişikliği teklifi...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Ekim 2006 11:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün, milletvekilliği seçilme yaşının 65'le sınırlandırılması amacıyla Anayasa'da değişiklik yapılması için kanun teklifi hazırladı.

TBMM Başkanlığına sunulan ve Anayasa'nın 76. maddesinde değişiklik yapan teklife göre, 25 yaşını dolduran ve 65 yaşını doldurmamış herkes milletvekili seçilebilecek.

MİLLETVEKİLLERİNE MEKTUP

Akgün, teklifle ilgili olarak milletvekillerine gönderdiği mektupta, Anayasa'nın 76. maddesinde değişiklik yapılarak, milletvekilliği seçilme yaşının 30'dan 25'e düşürüldüğünü anımsattı.

Ancak seçilme yaşı için üst sınır getirilmediğini ifade eden Akgün, kamu çalışanlarında 65 yaşın, genelde emeklilik yaşı olarak kabul edildiğini kaydetti.Akgün, kamu idaresinde üst yaş sınırı getirilirken, Mecliste üst yaş sınırı getirilmemesinin bir eksiklik olduğunu düşündüğünü ifade ederek, yakın geçmişte, başbakanların, bakanların ve milletvekillerinin yaşlılık ve sağlık sorunlarının, ülke gündemini meşgul ettiğini belirtti.

Mevlüt Akgün, "Batı ülkelerinde bir çok siyasetçinin, belli bir süre sonra genç insanların önünü açarak siyaseti bıraktıkları bilinmektedir. Ülkemizde ise bir çok liderin koltuklarını muhafaza etmesi, genç ve yeni beyinlere fırsat vermemesi bir gerçektir" dedi.

65 yaş sınırlamasının, siyasi hayata dinamiklik ve yenileşme katacağını

umduğunu belirten Akgün, milletvekillerinden, kanun teklifi için destek istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber