Erdoğan'dan Mehmet Akif'e vefat yıldönümünde mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mehmet Akif Ersoy'un mirası olan Istiklal Marsı'nın, bugun en cok ihtiyac duyulan milli mutabakatı karsılayacak genislikte ve kapsayıcılıkta olduğunu belirtti.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Aralık 2015 17:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Erdoğan'dan Mehmet Akif'e vefat yıldönümünde mesaj

Cumhurbaskanı Erdogan, Mehmet Akif Ersoy'un vefatının 79'uncu yılı nedeniyle mesaj yayımladı.

Milletlerin tarihlerinde cok onemli kırılmalar ve hayati donum noktaları olduğuna işaret eden Erdoğan, özellikle bunalımlı donemlerde durusları, sozleri ve davranıslarıyla bir milletin ufkunu genisleten, insanlara yol gosteren mumtaz ve mustesna fikir adamları ve sanatcıların büyük önem taşıdığını vurguladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, mesajında, "İşte İstiklal şairimiz Mehmet Akif, son asırda savaşlarla, yenilgilerle, bunalımlarla boğuşan milletimize umut aşılamış, adeta bir milletin tarih sahnesine yeniden çıkmasına katkıda bulunmuş müstesna bir şahsiyettir" ifadesini kullandı.

Ersoy'un mesuliyet duygusunu vatan sevgisiyle birlestirdigi icin mucadeleden cekinmediğini belirten Erdoğan, "Akif, sehir sehir gezerek insanımızı istiklal savasımıza katılmaya cagırmıs, mucadeleci kisiligi, derin ilmi, celebi kisiligi ve ahlakıyla, hitap ettigi Anadolu insanını derinden etkilemistir" değerlendirmesini yaptı.

Seyit Ahmet Aytaç

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber