Hakkarili kadınların okuma azmi

Hakkari'de yaşları 25-55 arasında değişen 54 kadın, açılan kursta okuma yazma öğreniyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Aralık 2015 13:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hakkarili kadınların okuma azmi

İl Milli Eğitim Müdürlüğünce bazı okullarda hafta sonu açılan okuma yazma kurslarına kadınlar ilgi gösteriyor.

Kent merkezindeki Sermaya Piyasası Kurulu İlköğretim Okulundaki kursa kayıt yaptıran kadınlar, "okumanın yaşı yok" dedirtiyor.

Kursiyerlerden 55 yaşındaki Amina Korkmaz, okuma yazma öğrenmenin heyecanını yaşadığını belirterek, "Eskiden büyüklerimiz okula sadece bir kişi gönderiyordu. Ben şu an okuldayım. Yıllar sonra okuma yazma öğrenmenin mutluluğunu yaşıyorum. Keşke erken yaşta gitseydim. Şu an çok pişmanım. Ben zamanında okumadım ama bütün çocuklarımı okutuyorum" dedi.

25 yaşındaki Nejla Özatak da okuma yazma öğrenmesine eşinin büyük destek verdiğini anlatarak, "9 yıldır evliyim. Ben çocuğumdan dolayı okuma yazmaya başladım. Okumanın yaşı yok. Çok mutluyum. Herkese tavsiye ederim" diye konuştu.

Kurs öğretmeni Safiye Uyar da kadınların okuma yazma konusunda istekli olduğunu söyledi.

Kursta 54 kadının eğitim gördüğünü dile getiren Uyar, "Teyzelerimize, ablalarımıza hem ders veriyoruz hem sohbet ediyoruz. Sadece okuma yazma öğretmiyoruz birbirimizin sıkıntılarıyla da ilgileniyoruz. Umarım bu kurslar her yerde açılır devam eder ve bütün kadınlarımız okuma yazama öğrenir" sözlerine yer verdi.

Necmi Ertuş

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber