Bozkır: Ekim 2016'da yeni bir döneme giriyoruz

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı'nı (Türkiye Ulusal Ajansı) ziyaret etti.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Aralık 2015 15:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bozkır: Ekim 2016'da yeni bir döneme giriyoruz

Bozkır, kurum çalışanlarıyla, ajans merkezinde öğle yemeği programında bir araya geldi.

Ajans mensuplarının AB sürecinde önemli bir görev üstlendiklerini ifade eden Bozkır, bugüne kadar AB eğitim programları çerçevesinde (Erasmus), 600 milyon avroluk kaynak kullanılarak 100 bin proje değerlendirildiğini kaydetti. Bozkır, "Bu projelerden 400 bin kişi yararlandı. Bunun içinden 300 bin kişi de yurt dışında çeşitli şekillerde eğitim görme ve bulunma imkanına kavuştu" ifadesini kullandı.

Önümüzdeki dönemde, 800 milyon avroluk bir kaynağın eğitim projelerinde kullanılacağını söyleyen Bozkır, sözlerini şöyle sürdürdü:

"500 bin vatandaşımız bundan yararlanma imkanı bulacak. Bu kaynağın son kuruşuna kadar kullanılması ve vatandaşlarımızın mümkün olduğu kadar çok yararlandırılması birincil hedefimiz. Dolayısıyla önümüzdeki dönemde çok daha fazla proje sunulması için bizim eğitim çalışmalarımızı arttırmamız, proje sunulması için yardımcı olmamız ve bu projelerin değerlendirilmesinde mümkün olan en kısa sürelerde çalışmaların gerçekleştirilmesi önem arz ediyor."

- "Ekim 2016'da yeni bir döneme giriyoruz"

Bozkır, Türkiye'nin, AB sürecinde çok önemli bir noktaya geldiğini dile getirerek, "AB sürecinde müzakere fasıllarının daha çok açıldığı, ekonomik, siyasi, enerji ve Gümrük Birliği'nin güncellemesi alanlarında çok önemli üst düzey platformları göreceğiz. Yılda iki zirve toplantısı vesilesiyle de Türkiye-AB zirvesi olarak çeşitli kararların alındığı bir ortam olacak" diye konuştu.

Türk vatandaşlarının, Schengen bölgesinde vizesiz dolaşmaya başlayacağını belirten Bozkır, şunları kaydetti:

"Ekim 2016'da yeni bir döneme giriyoruz. Hak edilmemiş ve 1980 askeri darbesi sonrası ortaya çıkmış bir durum yıllar sonra ortadan kalmış olacak. Tabiatıyla vizelerin kalkması, Türkiye Ulusal Ajansı'nın faaliyetleri açısından da önemli olacak.

AB'nin birçok projesinden yararlanan gençler, vize sıkıntısı nedeniyle zamanında Avrupa'ya gidemedikleri için haklarını ertelemiş veya kaybetmişlerdi. Önümüzdeki dönemde vizenin herhangi bir engel yaratmadığı bir ortamda çok daha fazla bu projelerden yararlanma imkanını bulacağız. Türkiye, uzun zamandır AB'ye üyelik stratejik hedefiyle ilerliyor. Ortaya çıkan yeni tabloda da hem sürecin çok daha güçlü şekilde devam etmesi hem de Türkiye'nin üyeliğe yakınlaşması söz konusu."

Ayşe Sarıoğlu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber