'Kapalıçarşı'nın çatısında 100 adet baz istasyonu yok'

Kapalıçarşı Esnafları Derneği: - "Kapalıçarşı'nın çatısında iddia edildiği gibi 100 adet baz istasyonu mevcut değildir"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Aralık 2015 18:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Kapalıçarşı'nın çatısında 100 adet baz istasyonu yok'

Kapalıçarşı Esnafları Derneği'nden, Kapalıçarşı'nın çatısında iddia edildiği gibi 100 adet baz istasyonu bulunmadığı bildirildi.

Dernekten, tarihi Kapalıçarşı'nın çatısında çok sayıda baz istasyonu bulunduğu iddialarına ilişkin yapılan açıklamada, daha önceki yönetimler zamanında esnafın ve gelen misafirlerin ihtiyaçlarının karşılanabilmesi adına üç firmayla anlaşma yapıldığı anımsatıldı.

Kapalıçarşı'nın çatısında iddia edildiği gibi 100 adet baz istasyonunun bulunmadığı ifade edilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

"Çarşının çatısında halen üç baz istasyonu, 30 adet yükseltici anten mevcuttur. Çatıdaki baz istasyonlarının bir kısmı çatının yürüyüş bantları üzerine dökülmüş beton direklere bir kısmı ise yürüyüş bantları üzerindeki sökülüp takılır ayaklı direklere oturtulmuştur. Neticede baz istasyonları sabit değildir, mobildir, gerektiğinde sökülebilir ve tarihi dokuyu bozması gibi bir durum söz konusu değildir. Bu baz istasyonları sayesinde Kapalıçarşı'da bulunan başta karakol olmak üzere, bankaların, 3 bin 600 dükkanın, esnafların ve misafirlerin telefonla iletişimi sağlanmaktadır. Hatta esnafın ve ayaklı borsanın erişimi sağlayan internet aracılığıyla pos cihazlarıyla satış yapabilmekte ve ticaret bu şekilde ilerlemektedir. Times dergisinin yaptığı araştırma neticesinde dünyada en çok ziyaret edilen yer olan ve Türkiye'de ticaretin kalbi olan Kapalıçarşı'da iletişimin sisteminin durması düşünülemez. Kaldı ki baz istasyonlarını kaldırma yetki ve sorumluluğu bizde değildir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber