Zabıt katibi'nin emniyet personeline bilgi sızdırdığı iddiası

Gözaltına alınan 7 şüpheliden zabıt katibi Z.Y'nin, başka bir PDY operasyonu kapsamında hakkında gözaltı kararı verilen emekli emniyet müdür yardımcısının yakalanmaması için babası aracılığıyla bazı emniyet personeline bilgi sızdırdığı öne sürüldü

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Aralık 2015 18:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Zabıt katibi'nin emniyet personeline bilgi sızdırdığı iddiası

Adana merkezli Paralel Devlet Yapılanması (PDY) operasyonunda gözaltına alınan 7 şüpheliden zabıt katibi Z.Y'nin, başka bir PDY operasyonu kapsamında hakkında gözaltı kararı verilen emekli emniyet müdür yardımcısının yakalanmaması için babası aracılığıyla bazı emniyet personeline bilgi sızdırdığı iddia edildi.

Adana ve Bitlis'te düzenlenen operasyonda gözaltına alınan şüphelilerden Adana Adliyesinde görevli zabıt katibi Z.Y'nin, Diyarbakır'daki benzer operasyon kapsamında mart ayında hakkında gözaltı kararı verilen emekli Emniyet Müdür Yardımcısı H.D'nin yakalanmaması için UYAP ortamındaki bilgileri, babası E.Y. aracılığıyla bazı emniyet personeline sızdırdığı öne sürüldü.

Yurt dışına kaçmayı planladığı belirtilen H.D'nin söz konusu soruşturma kapsamında gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldığı öğrenildi.

Adana merkezli PDY operasyonu kapsamında aralarında eski Adana Emniyet Müdürü Mehmet Avcı'nın da bulunduğu 7 şüpheli gözaltına alınmıştı. Adana Cumhuriyet Başsavcılığından, şüphelilerin, örgüt içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte "örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme", "suç işlemek amacıyla örgüt kurma" ve "suçluyu kayırma" suçlarından gözaltına alındığını bildirilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber