'Karlı havada sürücülerin kalın giyinmesi kaza riskini artırır'

Güvenli ve ileri sürüş teknikleri uzmanı Tosun, "Hava ne kadar soğuk olsa da direksiyon başında kalın giysilerden kaçınılmalı. Sıcak hava uykuyu da getireceği için kaza riskini artacaktır" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Aralık 2015 19:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Karlı havada sürücülerin kalın giyinmesi kaza riskini artırır'

UĞUR ASLANHAN

Güvenli ve ileri sürüş teknikleri uzmanı Murat Tosun, hava ne kadar soğuk olursa olsun direksiyon başında kalın giysilerden kaçınılması gerektiğini belirterek, "Sıcak hava beraberinde uykuyu da getireceği için refleksler zayıflayacak ve kaza riskini de beraberinde getirecektir. Aracın içi 22-23 derece olmalı" dedi.

Tosun, Türkiye'nin birçok yerinde okulların tatil edilmesine, ulaşımda güçlüklere ve trafik kazalarında artışa yol açan karlı havada araç kullanımı teknikleri konusunda AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Karda araç kullanmanın hem sürücü hem de araçtaki diğer yolcular için hayati önem taşıdığını vurgulayan Tosun, sürücülerin, karlı havalarda birkaç küçük noktaya dikkat ederek sürüş güvenliğini sağlayabileceklerini söyledi.

Tosun, karlı zeminlerde ilerlemenin en önemli kuralının "doğru lastiklerle yola çıkmak" olduğunun altını çizerek, "Bu nedenle de aracınızdaki 4 lastiğin de kış lastiği olmasına dikkat edin. Yalnızca çekişin olduğu lastiklerde kış lastiği kullanılması, yol tutuşu için yeterli değildir" diye konuştu.

'Hız yavaş yavaş arttırılmalı"

Tosun, karlı ve buzlu yollarda daha düşük hızda araç kullanılmasının önemine değinerek, seyir halindeyken hızın yavaş yavaş artırılması gerektiğini aktardı

'Daha iyi görüş için antifrizli cam suyu kullanılmalı'

Yolda seyir halinde görüşü engellememesi için aracın camları ve kaportası üstündeki karların yola çıkmadan mutlaka temizlenmesi gerektiğini belirten Tosun, daha iyi bir görüş için antifrizli cam suyu kullanılması ve cam suyunun yola çıkılmadan kontrolünün de önemli olduğunu anlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber