Manisa'da FETÖ/PDY operasyonu: 1 kişi tutuklandı

Örgüte finans sağladığı iddiasıyla adliyeye sevk edilen 1 kişi tutuklandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Aralık 2015 20:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Manisa'da FETÖ/PDY operasyonu: 1 kişi tutuklandı

Manisa'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında örgüte finans sağladığı iddiasıyla adliyeye sevk edilen 1 kişi tutuklandı.

Manisa'da haziran ayında 24 kurum ve kuruluşta yapılan aramada el konulan dokümanların incelenmesi sonucunda örgüte finansman sağladıkları iddiasıyla gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan 4 kişiden G.A. emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Zanlı çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Operasyon kapsamında gözaltına alınanlardan 3'ü dün adliyeye sevk edilmiş A.G, mahkemece tutuklanmış, S.G. ve M.Y. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Manisa Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında haziran ayında il merkezindeki dernek, okuma salonu, bir haber ajansının temsilciliği ile iş yerlerinin de aralarında bulunduğu 24 noktada arama yapmış, bazı evrak ve bilgisayar kayıtlarına el konulmuştu.

Dokümanlardan elde edilen bilgiler doğrultusunda kasım ayında düzenlenen operasyonda 31 kişi gözaltına alınmış, "anayasal düzeni değiştirmeye teşebbüs etmek", "silahlı terör örgütüne üye olmak, yönetmek" ve "Terörizm Finansmanının Önlenmesi Hakkındaki Kanun'a muhalefet" iddiasıyla adliyeye sevk edilen şüphelilerden 10'u tutuklanmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber