Silahları ile birlikte yakalanan 6 PKK'lı cezaevine gönderildi

MARDİN'in Kızıltepe İlçesi'nde hendek kazılması için PKK'nın dağ kadrosundan ilçe merkezine gelen 6 terörist, çıkarıldıkları mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 01 Ocak 2016 12:56, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Silahları ile birlikte yakalanan 6 PKK'lı cezaevine gönderildi

Mardin Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Kızıltepe İlçesi'nde bir ihbarı değerlendiren güvenlik güçlerinin yaptığı takip sonunda ilçe merkezinde, halkı hendek kazma konusunda tehdit etme hazırlığında bulunan 6 PKK'lı teröristin silahları ile birlikte yakalandığı bildirildi.

Teröristlerin üzerinden kalaşnikof marka uzun namlulu silahların ele geçirildiği belirtilen valilik açıklamasında, "Güvenlik güçlerimizce yapılan takipte, 6 terör örgütü mensubu daha yakalanmış ve haklarında yapılan adli işlem sonucu tutuklanmışlardır. Yakalanan terör örgütü mensupları ile birlikte 6 kalaşnikof marka silah, 30 dolu kalaşnikof şarjörü, 6 hücum yeleği ile çok sayıda mermi ele geçirilmiştir" denildi.

2 IŞİD'Cİ TUTUKLANDI

Bu arada önceki gün de Kızıltepe İlçesi'nde daha önce IŞİD terör örgütü içerisinde eylem ve faaliyetlerde bulundukları tespit edilen ve eylem hazırlığında bulunan 2 kişi, eş zamanlı operasyonla yakalandığı öğrenildi. Yakalanan 2 kişinin sevk edildikleri adli makamlarca, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan tutulanarak cezaevine konuldu.

Nezir GÜNEŞ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber