YTB'den Suriyeli öğrencilere destek bursu

Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) tarafından Türkiye'deki devlet üniversitelerinde lisans eğitimi gören Suriyeli öğrencilere verilecek destek bursu için başvurular 11 Ocak'ta sona eriyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Ocak 2016 13:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
YTB'den Suriyeli öğrencilere destek bursu

YTB'den yapılan açıklamaya göre, Suriye'den Türkiye'ye gelen sığınmacı öğrencilere destek vermek amacıyla başlatılan burs programıyla, devlet üniversitelerinde lisans eğitimi gören Suriyeli öğrencilerin eğitimlerine maddi sıkıntı yaşamadan devam edebilmeleri hedefleniyor.

"İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı" kapsamında verilecek destek bursları için başvurular 30 Aralık'ta başladı.

Sadece Suriye uyruklu öğrencilerin yararlanabileceği burs programına başvuracak adayların devlet, hükümet ve himaye bursları dahil diğer burs programlarından geçmişte yararlanmamış olması gerekiyor.

Söz konusu burslardan yararlanırken bursu kesilmiş olanların yanı sıra herhangi bir kurum veya kuruluştan burs alanlar, Türk vatandaşları, çifte vatandaşlıklarından bir tanesi Türk vatandaşlığı olanlar ile mavi kartlılar da burslardan yararlanamayacak.

Eğitimin devam ettiği aylarda, aylık bin 200 lira olarak verilecek burslardan yararlanmak isteyen adayların başvuruda bulunabilmek için şu şartları taşıması gerekiyor:

- Türkiye'de Geçici Koruma altında bir Suriye vatandaşı olmak,

- Türkiye'deki devlet üniversitelerinin en az dört yıllık bölümlerinde lisans düzeyinde eğitim görüyor olmak,

- Birinci öğretimde (gündüz programında) kayıtlı olmak,

- Kayıtlı oldukları bölümlerde 1'inci eğitim-öğretim dönemlerini tamamlayan adaylar için, genel not ortalaması 4 üzerinden en az 2.00 olması,

- Not ortalaması belli olmayan adaylar için, lise diploma notunun yüz üzerinden en az 50 olması.

Elden veya posta yoluyla alınmayacak burs başvuruları

http://suriyedestek.turkiyeburslari.gov.tr

internet adresinden yapılabilecek.

Sinan Polat

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber