Hava Harp Okuluna teknokent

Hava Harp Okulu arazisinde kurulması planlanan teknokentle, savunma ve havacılık sanayinde ihtiyaç sahibi, planlayıcı ve üreticilerin bir araya getirilmesi amaçlanıyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Ocak 2016 14:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hava Harp Okuluna teknokent

Hava Harp Okulu arazisinde savunma ve havacılık sanayine yönelik hizmet verecek bir teknokent kurulması planlanıyor. Teknokentle savunma ve havacılık sanayinde ihtiyaç sahibi, planlayıcı ve üreticilerin bir araya getirilmesi amaçlanıyor.

Alınan bilgiye göre, üniversite-sanayi işbirliği projelerine Hava Harp Okulu da katkıda bulunmaya hazırlanıyor.

Teknokent projesi için Hava Harp Okulunun İstanbul'daki kompleksi seçildi. Atatürk Havalimanı'nın yanı başındaki alan, havacılık ve ulaştırma sektörü açısından sunduğu olanaklarla, teknokent için uygun ortam sağlıyor. Böylece halihazırda havalimanı bünyesi ve çevresinde faaliyet gösteren sektörün bir çok oyuncusu teknokentle iç içe olacak.

Teknokent, savunma sanayisi ya da Türk Silahlı Kuvvetlerinin ihtiyaçlarının karşılanmasının yanı sıra diğer sanayi alanları ve genel olarak ülke ekonomisine ciddi katkı sağlayacak.

Son olarak Savunma Sanayii Müsteşarlığı, HAVELSAN ve Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAS/TAI) ile Savunma Sanayii İçin Araştırmacı Yetiştirme Programı (SAYP) kapsamında işbirliği protokolü imzalayan Hava Harp Okulu, bu olanak ve teknokent projesini birleştirerek önemli bir sinerji oluşturmayı hedefliyor.

Teknokentin, savunma ve havacılık alanında faaliyet gösteren bir çok firma açısından cazibe merkezi olması bekleniyor. Teknokentle savunma ve havacılık sanayinde ihtiyaç sahibi, planlayıcı ve üreticilerin bir araya getirilmesi amaçlanıyor. Böylelikle sektördeki aktörlerin daha senkronize ve verimli şekilde çalışmasına olanak sağlanması öngörülüyor.

Projeyle, savunma ve havacılık sanayinin Ankara merkezli yapısının yanında, İstanbul'un da bu alanda etkin bir merkeze dönüştürülmesi amaçlanıyor. Savunma sanayisi halen Ankara ağırlıklı olarak faaliyet gösteriyor. Teknokentle bu merkezin bir ölçüde İstanbul'a kayması, sektörün önemli aktörlerinin İstanbul'da da bir ayağının olması planlanıyor.

Hava Harp Okulunun özellikle Havacılık ve Uzay Teknolojileri Enstitüsü aracılığıyla savunma sanayisi kuruluşları ve dünyanın pek çok saygın üniversitesiyle güçlü bir ağı bulunuyor. Bu bağlantıların teknokentte buluşturulmasıyla ortaya çıkacak sinerjiyle, İstanbul'un sektör açısından ciddi bir merkez haline gelmesi bekleniyor.

Havacılık ve Uzay Teknolojileri Enstitüsü bünyesine havacılık, bilgisayar, elektronik, endüstri mühendislikleri ile uzay bilimleri ana bilim dallarında eğitim veriliyor. Bu kapsamda 16 yüksek lisans ve doktora programı bulunuyor. Enstitüde son olarak bu alandaki boşluğu doldurmak amacıyla uzay ve havacılık hukuku alanında bir program açıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber