Onun vizyonu ile millet heyecan yakaladı

Erdoğan'ın yıllardır yanından ayırmadığı isimlerden Ahmet Hamdi Çamlı, "Cumhurbaşkanımızın vizyonu ile millet bir heyecan yakaladı. Yürüyüşü, tavırları, siyasi atraksiyonları ile milletin adamıdır

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 03 Ocak 2016 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Onun vizyonu ile millet heyecan yakaladı

Şerife Güzel

Ahmet Hamdi Çamlı, AK Parti'nin 1 Kasım seçimlerinde İstanbul'dan Meclis'e giren isimlerden. Yıllardır Erdoğan'ın yanından hiç ayrılmadı. 1970'li yıllarda henüz 10-12 yaşlarındayken ağabey-kardeş olarak başlayan dostluğu, ilerleyen yıllarda siyasi yol arkadaşlığına dönüştü. Gençlik yıllarında Erdoğan'la tüm Türkiye'yi dolaşırken yeri geldi yol arkadaşlığı yaptı, yeri geldi şoförlüğünü... Ama hep beraber geçen yıllarda siyasette eğitimini Erdoğan'ın vizyonundan aldı. Çamlı, evliliğe adım attığında da Erdoğan'ın yanında olduğunu, "Bizim evlilik hikayemizin başlangıcında da defteri Reis açtı" sözleriyle anlatıyor,

YUFKA YÜREKLİDİR

1970'li yılların ortalarında dostluklarının başladığını ifade eden Çamlı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la geçen yıllarını şöyle anlattı: "11 yaşında tanıştık Reis'le. Fatih İskenderpaşa'da doğdum. Osmanlı için Edebali ne ise İskenderpaşa'da bu hareketin Söğüt'üdür. Baktım, Hocaefendi'nin yanında Erbakan Hoca'yı gördüm, biraz dikildim Reis'i tanıdım. Gençlik yıllarında, Reis de hem İstanbul İl Başkanı, hem MKYK üyesiyken 'hadi gidelim' dediğinde gittik Türkiye'nin her yerine. Bütün yollar bizimdi, her yere giderdik. Bizim gittiğimiz yollar milletin güzergahıydı. Bizim gittiğimiz yollarda güzergahı millet çizdi. 'Beraber yürüdük biz bu yollarda' deyince, kendimden başkasını düşünemiyorum. Reis yufka yüreklidir. Merhametli bir adamdır. Delikanlılık, duygusallık, kararlılık, işini takip etme ve vefa, böyle bir adam çıkartıyor ortaya. Teşkilatçılık hayatında yanlış yapanları kafaya takıp kin gütmez."

İNKILAP HAREKETİYİZ

"Bizim çok büyük vizyonumuz vardı, hayallerimiz vardı. Milletle örtüşen hayallerdi" diyen Çamlı, beraber yürünen yılların ardından Meclis deneyiminin başladığını belirterek, "Biz iktidar değil, dünyanın büyük inkılap hareketiyiz. Karşımızdakiler devrimci, biz inkılap hareketiyiz. Devrimci, adı üstünde devirir, devirmekle gelir. İnkılap ise kalpleri kazanarak inşa eder. Silahla işimiz olmaz. Meraktan elimize aldık ama elimize vurdular hem Reis, hem babam" ifadesini kullandı. Meclis deneyiminin nasıl geçtiği sorusu üzerine Çamlı, Meclis'teki tabloyu, "Hacda en büyük slogan hacı sabır, burada da mebus sabır" ifadesiyle özetliyor. Ahmet Hamdi Çamlı, özellikle HDP'lilerin sözleri karşısında "sabır" çektiğini anlatıyor: "Bu bayraktan Kürt'ün kanını aldın mı bayrak morarır, rengini yitirir. Kutsallığı özelliği bundan. İçinde Ermeniler de var. Bizi öyle bir noktaya çekmeye çalışıyorlar ki bu topraklarda sıkıştırmaya çalışıyorlar. Kendime 'Milletin adamı' diyorum. Markar Eseyan'a da 'Milletin Ermenisi.' Meclis'e geldiğimde 'Milletin adamı geldi' dedim. Mazbatayı da göstererek, 'Kart maliki millettir' diyerek başladık. Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu vizyon ile millet bir heyecan yakaladı. Yürüyüşünden tutun bütün tavırları, siyasi atraksiyonları ile Cumhurbaşkanımız milletin adamıdır. "

ZİHNİYETLERİ BİR

Muhalefeti de eleştiren Çamlı, "Meclis'te CHP, MHP, HDP ayrı ayrı sıralarda otursalar da bakmayın, o hepsi İttihat Terakki ve sonraki CHP zihniyetinin devamı. Şov yapmasınlar. Biz, dönülmez noktalara gelmiş, kangren olmuş bir sorunu toparlamaya çalışıyoruz" ifadesini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber