Öğrenci ve veliler tayinin durdurulması için yürüdü

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Ekim 2006 22:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Bursa'nın Mudanya İlçesi'nde, Ahmet Rüştü Lisesi öğrencileri ve bazı veliler, matematik öğretmeninin tayininin durdurulması için Milli Eğitim Müdürlüğü'ne yürüdü.

Milli Eğitim Müdürü Resul Yeşilyurt'la görüşen 50 kadar öğrenci ile veli, Sami Evkuran Anadolu Lisesi'ne tayin edilmesi beklenen matematik öğretmenleri Nurhak Beyaz'ın kendi okullarında kalmasını istedi. Öğrenciler, bu tayin yapıldığı takdirde ilgili her mercie başvuracaklarını söyledi. Öğrenciler, 2 yıldır aynı öğretmenin derslere girdiği, bu yıl üniversite sınavlarına hazırlandıklarını, bu tayinin kendilerini olumsuz etkileyeceğini savundu. Nurhak Beyaz yerine gelecek matematik öğretmeni Özlem Kök Balaban'ın ise hamile olduğu için 2 ay sonra doğum yapacağını belirten öğrenciler, "Özlem hoca doğuma gidince tekrar yeni bir öğretmen gelecek. Biz çok düzenli bir program içerisinde çalışıp üniversiteye hazırlanırken, bir yıl içerisinde 3 değişik öğretmenle üniversiteye nasıl hazırlanalım? Biz öğretmenimizi bırakmak istemiyoruz. Başka öğretmen göndersinler" diye dert yandı.

Bazı kız öğrenciler, Milli Eğitim Müdürü Resul Yeşilyurt'la konuşurken göz yaşlarını tutamadı. Müdür Yeşilyurt ise, ?Biz prosedürün 19. maddesi ne diyorsa onu uyguluyoruz. Gitme sırası Nurhak Beyaz öğretmenin? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber