MHP: Başkanlık sistemini zinhar kabul etmeyeceğiz

Merakla beklenen, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile MHP Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu arasındaki görüşme sona erdi. 1 saat 40 dakika süren görüşme sonrasında MHP'li Oktay Öztürk açıklama yaptı. Öztürk, 'Başkanlık sistemini zinhar kabul etmeyeceğimizi de ifade ettik" dedi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 04 Ocak 2016 16:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
MHP: Başkanlık sistemini zinhar kabul etmeyeceğiz

Davutoğlu-Bahçeli görüşmesi sonrası açıklama yapan MHP'li Oktay Öztürk, "Anayasa noktasında kendilerine 2011 yılından itibaren MHP'nin de öncülük yaparak teklif ettiği Anayasa Uzlaşma Komisyonu kurulmuştu. Komisyon çalışmalarıyla 60 madde üzerinde anlaşmıştı. Bizim teklifimiz süreç devam ediyormuşçasına mutlaka Anayasa'da değişiklik süreci başlatılmalı. 61. madde gündeme gelip üzerinde konuşulmalı. Sayın Başbakan tarafından da bu kabul gördü" dedi.

Öztürk, "Parlamenter sistemin aksayan yanları varsa bunlar mutlaka gözden geçirilmeli. Parlamenter sistem güçlendirilmelidir. Başkanlık sisteminin de tartışılması gerektiğini parlamenter sistemin artık ihtiyaca cevap vermediğini bunun yerine başkanlık sisteminin tartışılması gerektiğini ifade etti. Biz her konuyu tartışmaya hazır olduğumuzu ifade ettik. Başkanlık sistemini zinhar kabul etmeyeceğimizi de ifade ettik" dedi.


Çelik, Bahçeli, Türkiye'nin yeni bir Anayasa'ya ihtiyacı olduğunu yeni Anayasa temelindeki çalışmalara olumlu baktıklarını söyledi

Davutoğlu-Bahçeli görüşmesi sonrası açıklama yapan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Anayasa konusunda Sayın Bahçeli de Türkiye'nin yeni bir Anayasa'ya ihtiyacı olduğunu yeni Anayasa temelindeki çalışmalara olumlu baktıklarını söyledi. Geçmişte görev yapmış Uzlaşma Komisyonu'nun aynı şekilde çalışmalarına yeni Anayasa yapacak aşamaya gelene kadar müzakereleri gerçekleştirecek bir çalışma ortaya koyması şeklinde bir süresi olacak" dedi.


"İçtüzük değişikliği çalışması yapılması konusunda mutabakata varıldı"

Davutoğlu-Bahçeli görüşmesi sonrası açıklama yapan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "İçtüzük değişikliği çalışması yapılması konusunda mutabakata varıldı" dedi.

"Cumhurbaşkanımızın Hitler dönemini olumlayan bir açıklama yapması düşünülemez"

Davutoğlu-Bahçeli görüşmesi sonrası açıklama yapan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Sayın Cumhurbaşkanımızın bütün siyasi hayatı demokratik mücadeleyle geçmiştir. Kendisinin Hitler dönemini olumlayan bir açıklama yapması zaten düşünülemez. Hitler dönemine olumlu referans verdi gibi bir çarpıtmanın doğru olmadığını ifade ediyorum" dedi.

Çelik, "Biz HDP'yi sürece kattık. HDP kendisini süreçten çıkardı. Bizim açımızdan Uzlaşma Komisyonu'nda Meclis'teki bütün partiler olmalıdır. AK Parti'nin HDP'yi muhatap alması için siyasi nezaket kurallarına uygun davranması ve siyasetin meşruiyet kanalları içinde hareket etmesi gerekir" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber