Cinsel ihtiyaç firar mazereti sayılmadı

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 19 Ekim 2006 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ASKERİ Yargıtay Daireler Kurulu'nun kararına konu olay 2003 yılında yaşandı. Zorunlu askerlik hizmetini Samsun'da er olarak yapan H.K., İ.T ve H.A. adlı üç arkadaş, bir hayat kadını ile para karşılığı cinsel ilişki kurma kararı verdi.

Gece 23.30'da birliklerinden için almadan ayrılan üç er il merkezindeki bir otomobilde kadınla birlikte oldu. Ancak devriye gezen polise yakalanan üç er birliklerine teslim edildi. Erler hakkında sözleşerek firar suçundan bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı ve mahkumiyet kararı verildi. Davanın temyiz incelemesini yapan Askeri Yargıtay'ın ilgili Dairesi, sanıkların askerlikten kaçma amacı taşımadıklarına, sadece fizyolojik ihtiyaçlarını karşılamak için kışlayı terk ettiklerine dikkat çekerek, yerel mahkemenin kararını bozdu.

Askeri Yargıtay Başsavcılığı'nın bu karara itiraz etmesi üzerine dosyanın gönderildiği Askeri Yargıtay Daireler Kurulu davaya son noktayı koydu. Daireler Kurulu yasada öngörülen tüm unsurları ile oluştuğuna dikkat çekerek, sanıkların mahkumiyetine karar verdi. Karar gerekçesinde özetle şöyle denildi:

'...Sanıklar, bir hayat kadını ile cinsel ilişkide bulunmak amacı ile anlaşarak, birliklerini izinsiz ve toplu biçimde terk etmişlerdir. Sanıkların bu eylemlerini, hangi ihtiyaçlarını veya hangi yararları elde etmek için gerçekleştirdiklerine ilişkin özel ve psikolojik durumları, sözleşerek firar suçun oluşması yönünden herhangi bir önem ve değer taşımamaktadır. Davaya konu olayda, sözleşerek firar suçunun yasada öngörülen tüm unsurları oluşmuştur...'

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber