Sehit pilota sınav kazandıran cevap

Haber Giriş : 19 Ekim 2006 06:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

F-16'nın düşmesi sonucu şehit olan Üsteğmen Bahadır Şahin'e Kuleli'ye giriş mülakatında, annesinin Bakırköy'de askeri inzibatların kaza kurşunuyla öldüğü hatırlatılmış. Acılı baba Duran Şahin, komutanlarının "Askerlerden nefret etmiyor musun" sorusuna oğlunun "Annem kaderinin kurbanı oldu. Neden nefret edeyim" cevabını verdiğini söyledi.

BİTLİS'te F-16 savaş uçağının düşmesi sonucu 28 yaşında şehit olan Hava Pilot Üsteğmen Bahadır Şahin'in bir inzibatın kaza kurşunuyla ölen annesi için "askerden nefret etmiyor musun?" diyen komutanına "Kader bu neden nefret edeyim" dediği ortaya çıktı. Şahin'in babası Duran Şahin, "Oğlum annesini öldüren askerden nefret etmedi, polis koleji yerine askeri okulu tercih etti" dedi.

Tarsus'tan şehit oğlunun cenaze törenine katılmak üzere Eskişehir'e gelen emekli mali müşavir 54 yaşındaki Duran Şahin, 1981 yılında İstanbul'da Bakırköy'de inzibatların bir asker kaçağını kovalarken açtığı ateş sonucunda eşi Leman Şahin'in öldüğünü söyledi. 25 yılda 3 büyük acıyı yaşadığını anlatan Duran Şahin, "Olay sırasında eşimin kucağında o zaman 3 aylık olan kızımız Neslihan vardı. Kurşun eşime isabet etmişti. Neslihan'a ise bir şey olmadı. Bahadır ise 3.5 yaşındaydı" diye konuştu.

Eşinin ölümünden bir süre sonra yeniden evlendiğini kaydeden Duran Şahin, 2002 yılında Marmara Üniversitesi Maliye Bölümü'nde okuyan kızı Neslihan'ın Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden atlayarak yaşamına son verdiğini söyledi. Şahin, olaydan sonra yetkililerden köprülerdeki intiharların engellenmesi için önlem alınmasını istediğini ifade etti.

POLİS OLMAK İSTEMEDİ

Baba Duran Şahin, şehit olan oğlu Bahadır Şahin'in çok zeki ve başarılı olduğunu söyledi. Bahadır'ın ortaokul yıllarında İngilizce kurslarına katıldığını kaydeden Duran Şahin, şunları söyledi:

"Ortaokul son sınıfta Bahadır polis koleji sınavını kazandı. Ancak kaydını yaptırmamızı istemedi. Askeri okula gitmek istediğini belirtti. Ben ona 'Bak ileride Emniyet Müdürü hatta vali olabilirsin' dedim. Ancak onu ikna edemedim. Bahadır, Kuleli Askeri Lisesi'ni kazandı. Askeri liseye girerken mülakat sınavlarında komutanları Bahadır'a 'Anneni asker öldürdü, askerden nefret etmiyor musun?' diye sormuşlar. Bahadır ise bu soruya 'Annem kaderinin kurbanı oldu. Kader bu. Neden nefret edeyim?' yanıtını vermiş. Oğlum annesini öldüren askerlerden hiçbir zaman nefret etmedi. Polis koleji yerine askeri okulu tercih etti."

DÖNEM BİRİNCİSİ

Oğlunun Kuleli Askeri Lisesi'ni iyi dereceyle bitirdiğini ardından Çiğli'de pilotluk eğitimlerine katıldığını ve burada dönem birincisi olduğunu söyleyen Duran Şahin, "Bahadır, Konya'daki F-16 pilotluk eğitiminde de 3'üncü olmuştu. Evde çok sayıda plaketi bulunuyor. Oğlum çok iyi bir pilottu. Bunu herkes söylüyor" dedi. Kazanın pilotaj hatasından olmadığına inandığını ifade eden baba Duran Şahin, oğlunun uçağının düştüğü yere 2 saat sonra ulaşılmasına bir anlam veremediğini kaydetti. Şahin, uçağın düşüş nedeninin kapsamlı bir şekilde araştırılmasını istedi.

Önce eşini, ardından kızını ve son olarak da oğlunu kaybederek 3 büyük acıyı yaşayan Duran Şahin, "Bazen isyan ediyorum. Tanrının bir hikmeti mi bu? Bu acılar dayanılacak gibi değil" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber