Çelik'in savunması: Sezer'den hiç tepki almadım

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 19 Ekim 2006 07:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ve Genelkurmay Başkanı Org. Yaşar Büyükanıt'ın, "Eğitimde irtica var" sözlerine yanıt olarak, "Sayın Sezer, bana belgeleri koyup, 'Problem var' derse o benim için emir olur. Ama Cumhurbaşkanı'yla görüşmelerimde hiç öyle bir tepki almadım" dedi.

Tarikat okulları

Çelik, önceki gece CNN Türk'te yayımlanan 'Tarafsız Bölge' programında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Çelik, 'Türkiye'de tarikat okulları yok diyebilir misiniz?' sorusuna yanıt vermekten kaçındı ve "Yasalarda devlet okulları ve özel okullar vardır. Özel okullardan bazılarının sahibi dindar, bazılarının sahibi ateist olabilir. Bu eğitimi etkilemez" dedi.

Bakanlıktaki 555 yöneticiden 27'sinin ilahiyat fakültesi mezunu olduğunu dile getiren Bakan Çelik, 'Bakanlıkta kaç imam-hatip mezunu var' sorusunu yanıtsız bıraktı.

Tost yiyen nesil

"ÖSS'ye zerre kadar müdahale hakkım yok" diyerek, bu konuda YÖK'ün yetkisi bulunduğunu belirten Çelik, OKS'deki sınav sisteminin tamamen müfredatla uyumlu olduğunu söyledi. Çelik, "Maalesef, test çözen ve tost yiyen bir nesil üretildi" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber