Beyaz bastonda reçete dönemi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, görme engellilerin, kullandıkları beyaz bastonları reçete ile alabileceğini bildirdi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Ocak 2016 17:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Beyaz bastonda reçete dönemi

Özdağ, Manisa Altınokta Dr. İbrahim Türek Eğitim ve Kültür Merkezi'nde 250 görme engelliye beyaz baston dağıttı.

AK Parti Genel Merkezi'nde bine yakın beyaz baston temin ettiklerini ifade eden Özdağ, "Güneydoğu ve Doğu Anadolu'daki illere ulaşacak. Oradaki görevli arkadaşlarımız dernek yetkililerini ziyaret ederek bunları dağıtacak. Bu beyaz bastonlar görme engelli kardeşlerimizin, gözü, kulağı, eli, yüreği, ayağı kısacası her şeyidir. Bununla hayatı kolaylaştırıyorlar. Manisa'da da beyaz bastonu olmayan görme engelli kardeşlerimizin kalmamasını istiyoruz" diye konuştu.

Özdağ, AK Parti'nin en az 23 ilde beyaz baston dağıtacağını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Nükhet Hotar Hanımefendi de yarın bir müjde verecek. Bundan böyle görme engelli bir vatandaş doktora gittiğinde reçete yazdırarak beyaz bastonları reçete ile almış olacak. Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar Hanımefendi bu konuyla ilgili çok çalıştı. Ona da genel merkezim adına, şahsım adına görme engelli kardeşlerim adına çok teşekkür ediyorum. Yarın bu konuyla ilgili kendisi de bir açıklama yapacak ama ben erkenden açıklama yaptım."

Engelli dernekleri temsilcileri ile görüştüklerinde bazı sorunların kendisine aktarıldığını vurgulayan Özdağ, şöyle devam etti:

"Görme engellilerin sınavlarının mutlaka kabartma ile olması gerekiyor. İşitme engellilere de onlara flaş bellekler vererek onlara işaret dili ile sorular sorulması gerektiğini söylediler. Dün de Sayın Başbakanımızla konuştum. Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız, ÖSYM ve aynı zamanda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız ile çalışarak işitme engelli vatandaşlarımıza geçici olarak bilgisayar ya da flaş bellek verip bunu yapabilir miyiz ya da görme engelli vatandaşlarımıza kabartma sorularla bunu yapabilir miyiz diyerek çalışacağız."

Ferdi Uzun

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber