Belediye sözleşmesinde 'yerel dil' maddesi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Ekim 2006 15:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyarbakır'da 4 belediye ile Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm Bel-Sen) arasında imzalanan mutabakat zaptına, "halkla iletişim kurmalarını sağlamak amacıyla çalışanlarına farklı ve yerel dillerin öğretilmesi için belediye gerekli önlemleri alır" hükmü konuldu.

Tüm Bel-Sen ile Diyarbakır'ın Bağlar, Yenişehir, Kayapınar ve Sur belediyeleri arasında toplam 180 memuru kapsayan 2 yıllık mutabakat zaptı Bağlar Belediyesi Konferans Salonu'nda düzenlenen törenle imzalandı.

Tüm Bel-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Edip Yaşar, imza töreninde yaptığı konuşmada, kamu emekçileri adına önemli bir gün olduğunu belirterek, mutabakat zaptıyla demokratik ve insani yaşam yürüyüşünde bir mesafe daha kat ettiklerini söyledi. Yaşar, "İlk kez dört belediye başkanı ve sendika bir araya gelerek bir toplu sözleşme imzalıyor" dedi.

Mutabakat zaptıyla ücretlere birinci yıl net 250 YTL, ikinci yıl 270 YTL zam yapılması kararlaştırıldı. Ayrıca, 300 YTL evlenme, 100 YTL doğum, Kurban Bayramı, Ramazan Bayramı ve yılbaşında da 150'şer YTL yardım yapılacak.

Mutabakat zaptına ilk kez "Belediye çalışanlarının bulundukları yerleşim alanında hizmeti sundukları halk ile iletişim kurmalarını sağlamak amacıyla belediye çalışanlarına farklı ve yerel dillerin öğretilmesi için belediye gerekli önlemleri alır" ibare eklendi.

Bir önceki mutabakat zaptında yer alan "Sözleşmeden yararlanan belediye çalışanlarının, ailesinin şikayeti üzerine aile içi şiddet uyguladığının tespiti durumunda sözleşme hükümlerinde yer alan mali ve sosyal yardımlar çalışanın eşine ödenir" hükmü ise korundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber