CHP teşkilatında 'kılıç'lar çekildi

İmar yolsuzlukları, parti muhaliflerinin evlerine yıkma kararı... Beşiktaş Belediye Başkanı Hazinedar'a yönelik şikayetlere Kılıçdaroğlu hiç tepki vermedi. Yeni İl Başkanı Canpolat da sonunda resti çekti: İlçe teşkilatıyla barışıp bana öyle gel!

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 09 Ocak 2016 08:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
CHP teşkilatında 'kılıç'lar çekildi

ERCAN ÖZTÜRK

Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'ın skandal uygulamalarının ardı arkası kesilmiyor. Başkan Hazinedar, ocak ayı meclis toplantısını gazetecilere ve vatandaşlara kapattı. Karara vatandaşlar büyük tepki gösterdi, Hazinedar 'dileyen beni internetten izlesin" dedi. Hazinedar'ın Beşiktaş'ta yapılan ilçe başkanlığı seçimlerinde kazanan listeye karşı verdiği intikam mücadelesi ise artarak devam ediyor. Kendi adayının aksine destek veren ilçe üyelerinin belediyede çalışan 48 yakını işten çıkartılırken çok sayıda mekana yıkım tebligatı gönderildi. Belediye Meclis üyesi Mustafa Kantar'ın kardeşine ait büfe, bir gece yarısı zabıtalar tarafından yıkıldı. Partili olmadığını söylemesine rağmen Ortaköy Mahalle Muhtarı Yeşim Ayangil'in evi için yıkım tebligatı gönderildi. Ayangil'in evinin çatısında ve pencerelerinde değişiklik yaptığı için yıkım tehditleri aldığı öğrenildi.

ARANI DÜZELT

Hazinedar'ın kanunsuz uygulamaları dosyalar halinde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na iletildi. Son günlerde onlarca fotoğraflı ve belgeli ihbar alan Kılıçdaroğlu'nun sorunlara çözüm bulması için Veli Ağbaba'yı görevlendirdiği öğrenildi. İki hafta önce Bostancı Gösteri Merkezi'nde yapılan il kongresinde listede olmayan tek belediye başkanı Hazinedar'a yeni il başkanı Cemal Canpolat da sırt çevirdi. Canpolat, CHP Beşiktaş yönetimiyle mesafeli olan Hazinedar'a, "İlçe teşkilatınla aranı düzelt öyle görüşmeyelim" dedi.

Sosyal medyaya yansıyan şikayetlerden birisi de Belediye Meclis üyesi Mustafa Kantar'ın kardeşine ait büfenin gece zabıtalar tarafından yıkılmasıydı.

Partimde siyasi ensest var!

Hazinedar önceki akşam Basın Konseyi'nin düzenlediği 'Basın ve İfade Özgürlüğü' panelinde şok bir konuşma yaptı. "Partiden ihraç edildim. Hep mahkeme kararlarıyla döndüm. Mevcut düzene itirazcı birisiyim" diyen Hazinedar konuşmasını şöyle sürdürdü: Benim en çok eleştirdiğim ve bu nedenle belki dördüncü kez ihraç edilebilirim, parti içine siyasi ensestin, paralel yapının, yanlış anlamayın, AK Parti'nin bir paraleli var ama bizim de bir paralelimiz var. Buna dair yüksek eleştirilerde bulunuyorum.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber