SGK'nın bazı hastanelerle sözleşmesini iptal ettiği iddiası

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı: - "SGK kumpasla ruhsat iptal etti' şeklindeki haberler tamamen gerçek dışıdır"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Ocak 2016 15:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
SGK'nın bazı hastanelerle sözleşmesini iptal ettiği iddiası

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı (SGK) tarafından, "SGK kumpasla ruhsat iptal etti" yönündeki haberlerin gerçek dışı olduğunu belirtilerek, herhangi bir özel sağlık hizmet sunucu veya vakıf üniversitesi hastanesinin, sözleşme yenileme sürecinde mağdur edilmediği bildirildi.

SGK'dan yapılan yazılı açıklamada, bazı basın yayın organlarında "kurum tarafından bazı özel hastanelere kumpas kurularak sağlık hizmeti sözleşmesi yapılmasına kasten engel olduğuna" dair haberler yer aldığı ancak bu haberlerin gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

Kurumun özel sağlık kuruluşlarına ruhsat vermek gibi bir görevi ve yetkisinin bulunmadığı, ruhsat vermeye ve iptal etmeye yetkili kurumun Sağlık Bakanlığı olduğunun vurgulandığı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Başkanlığımız herhangi bir özel sağlık hizmet sunucusu veya vakıf üniversitesi hastanesini, sözleşme yenileme sürecinde mağdur etmemiştir. Bahse konu sözleşmenin yapılması için gerekli belgeler ile müracaat eden ve bu vasıflara haiz olan kuruluşlarla sözleşmeleri imzalanmıştır. Kurumumuzca bahse konu hizmet sunucularına karşı negatif bir ayrımcılık yapılmayacağı gibi 31 Aralık 2015'e kadar söz konusu Özel Sağlık Hizmet Sunucuları ve hastanelerde hizmet gören vatandaşlarımızın mağdur edilmesi de söz konusu değildir. Bahse konu haberlerle kurumumuzun sözleşme yapma haklarının engellenmesi ve tarafların kendi eksik ve hatalarını kurumumuza mal etme gayreti vardır. "SGK kumpasla ruhsat iptal etti" şeklindeki haberler tamamen gerçek dışıdır. Kurumumuz bütün bu yıpratma ve hizmetin önüne geçme çabalarına rağmen, vatandaşlarımıza etkin, kaliteli ve verimli bir sosyal güvenlik hizmetini layıkıyla yerine getirmeye devam edecektir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber