Şehit Uzman Çavuş İnan'ın cenazesi toprağa verildi

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ümit İnan'ın cenazesi Kocaeli'de toprağa verildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Ocak 2016 17:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Şehit Uzman Çavuş İnan'ın cenazesi toprağa verildi

Şırnak'ın Cizre ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonda şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Ümit İnan'ın cenazesi, Kocaeli'nin Gebze ilçesinde toprağa verildi.

Uçakla Sabiha Gökçen Havalimanı'na getirilen şehidin cenazesi, Hacı Mustafa Paşa Mahallesi 742. Sokak'taki babaevine götürüldü.

Burada, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ve Garnizon Komutanı Korgeneral Mehmet Daysal, şehidin babası Nezir İnan'a taziyelerini iletti. Dua edilmesinin ardından helallik alındı.

Şehidin Diyarbakır'da asker olan kardeşi Mustafa ile diğer kardeşi Ercan ve ağabeyi Ali İnan tabuta sarılarak gözyaşı döktü. "Oğlum senin nişanını yapacaktık. Bu sana yakışıyor mu?" sözleriyle feryat eden anne Zeliha'nın fenalaşması üzerine sağlık ekipleri müdahale etti.

Daha sonra şehit İnan için Gebze Çoban Mustafa Paşa Camisi'nde düzenlenen törene ailesi ve yakınları, Kocaeli Valisi Güzeloğlu, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, AK Parti Kocaeli milletvekilleri Mehmet Akif Yılmaz ve Cemil Yaman, CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Donanma Komutanı Oramiral Veysel Kösele, Garnizon Komutanı Korgeneral Mehmet Daysal, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İl Emniyet Müdürü Levent Yarımel, Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, İlçe Emniyet Müdürü Adem Gider ile şehidin Bursa'da eğitim gördüğü birliğindeki devre arkadaşlar ile vatandaşlar katıldı.

İl Müftüsü Yusuf Doğan'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından Şehit Ümit İnan'ın cenazesi top arabasıyla götürüldüğü Gebze Şehitliği'nde toprağa verildi.

Jandarma Uzman Çavuş Ümit İnan, dün Şırnak'ın Cizre ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit edilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber