Esnek hava sahası 1.5 milyar TL'lik tasarruf sağlayacak

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım, toplam 290 uçuşa yasak sahadan sivil uçakların nasıl geçirileceği konusunda çalışma yapıldığının altını çizdi.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 11 Ocak 2016 08:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Esnek hava sahası 1.5 milyar TL'lik tasarruf sağlayacak

ULAŞTIRMA, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, askeri alanlarda uçuşa yasak olması sebebiyle kuş uçuşu uçuşların gerçekleştirilemediğini, bu sebeple dolambaçlı yollar kullanmak zorunda kalındığını belirterek, "Askeri alanların esnek hava sahası çalışmaları kapsamında sivil uçuşa açılması durumunda yıllık 1,5 milyar liranın üzerinde tasarruf sağlanacak" dedi.

DAKİKADA 62 LİTRE

İstanbul'dan kalkan bir uçağın İzmir'e Çanakkale üzerinden gittiğini kaydeden Yıldırım, "Dakikada 62 litre tüketen uçakların rotalarının 1 dakika kısalması halinde atmosfere yayılan karbondioksit gazını 160 kilogram azaltıyor. Her şeyde yüzde 10, toplamda yıllık 1,5 milyar lira tasarruf anlamına geliyor" dedi.

7 noktada iyileşti

Türkiye'de yaklaşık 7 noktada esnek hava sahasına geçilmesi konusunda iyileştirme yapıldığını belirten Yıldırım, "Bu yıl toplam 290 uçuşa yasak sahanın tek tek analizleri yapılacak. Bunların ne kadar sürede kullanılması gerektiği ve bunların üzerinden sivil uçakların nasıl geçirileceği konusunda teknik ekipler çalışma yapıyorlar" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber