100 euro'ya ölüme götürmüşler

İzmir İl Jandarma Komutanlığı, 5 Ocak'ta Dikili ve Ayvalık açıklarında boğulan 31 göçmeni botlara binecekleri kıyılara taşıdıkları tespit edilen 21 taksiciyi gözaltına aldı. Taksicilerin, göçmenleri taşımak için kişi başı 100 euro aldıkları belirtildi

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 11 Ocak 2016 08:38, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
100 euro'ya ölüme götürmüşler

Musa Kesler-Haber Merkezi

Suriye'deki iç savaştan kaçan göçmenlerin Avrupa'ya geçmek için verdikleri mücadele her gün yeni bir trajedi doğururken, göçmen kaçakçıları da bu trajediyi ranta dönüştürmek için her gün yeni yol ve yöntemler icat ediyor. Göçmenlerin botlara binecekleri sahil noktalarına dikkat çekmemesi için, birkaç kişilik gruplar halinde ticari taksilerle getirilmesi de bunlardan biri...

Özel ekip kuruldu

5 Ocak'ta İzmir'in Dikili ilçesinde 2'si kadın, 4'ü çocuk 8 göçmenin cesedi bulunmuştu. Ayrıca Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde de açıkta boğularak öldüğü anlaşılan 23 göçmenin cesedi sahile vurmuştu.

Olayın ardından İzmir İl Jandarma Komutanlığı özel ekipler oluşturarak ayrıntılı çalışma başlattı. İstihbari çalışmalara ek olarak İzmir-Dikili yolu üzerindeki PTS'ler (Plaka Tanıma Sistemi) ile MOBESE kameraları incelendi. Ayrıca sağ kurtulan 12 göçmenin ifadeleri alındı. Araştırmalar Basmane ve Otogar bölgelerinde yoğunlaştırılarak, göçmen kaçakçılığı yaptığı tespit edilen ve 4 Ocak 2016 gecesi meydana gelen olayda vefat eden göçmenleri taşıyan kişiler araştırılmaya başlandı.

Dikkat dağıtmak için

Göçmenleri İzmir'den alarak Dikili ilçesi Salihler Altı bölgesine götüren ve deniz yoluyla Yunanistan'ın Midilli adasına göndermeye çalışan 21'i taksi şoförü olmak üzere 22 kişi gözaltına alındı. Kimlikleri tespit edilen 4'ü yabancı uyruklu 5 kişi ise aranıyor.

Göçmen kaçakçılarının son dönemde, Jandarmanın İzmir-Çanakkale yolu üzerinde uyguladığı tedbirler nedeniyle ticari taksileri kullandıkları, göçmenleri ıssız koylardan güvenli olmayan lastik botlara 45-50 kişiler gruplar halinde bindirerek Yunan Adalarına gönderdikleri tespit edildi. Taksicilerin, göçmenlerden kişi başı 100 euro aldıkları da öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber