İstanbul Valiliği: Sultanahmet'te 10 ölü, 15 yaralı var

Sultanahmet Meydanı'ndaki patlamada olay yerinde ölü ve yaralıların olduğu bildiriliyor. Sultanahmet'teki saldırı polis aracına gerçekleşti.

Haber Giriş : 12 Ocak 2016 10:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İstanbul Valiliği: Sultanahmet'te 10 ölü, 15 yaralı var

Olay yerine çok sayıda ambulans, polis ve itfaiye aracı sevkedildi. Cami yakınlarında bir turist grubunun içine giren bir canlı bombanın patlamaya neden olduğu iddiası doğrulanmadı.

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada en az 10 kişi öldü, 15 kişi yaralandı. İkinci bir bomba olma ihtimali üzerine önlemler alındı. Saldırıyı canlı bombanın gerçekleştirmiş olabileceği değerlendiriliyor. Patlamanın ardından haberlere yayın yasağı getirildi.

POLİS ARACI TERS DÖNDÜ

Bu arada Sultanahmet tramvay durağı civarında bir polis aracının yan döndüğü görüldü. Polis aracı çevredeki polisler ve vatandaşların yardımıyla düzeltildi. Polis aracının olay yerine giderken kaza geçirdiği ortaya çıktı.

Reuters görgü tanıkları, Sultanahmet Meydanı'nın polis tarafından çıkışa kapatıldığını belirtti.

Cami yakınlarında bir turist grubunun içine giren bir canlı bombanın patlamaya neden olduğu iddiası doğrulanmadı.

Sultanahmet'te meydana gelen patlamada yaralananlar, ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırıldı.

Patlamanın ardından olay yerine gelen çok sayıda polis ekibi, Sultanahmet Meydanı çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı. Meydan çevresine şerit çeken Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü polisleri, patlamanın olduğu bölgeye vatandaşların ve basın mensuplarının girmesini engelliyor.

Patlama alanına giden polis aracı devrildi Görgü tanıkları: Büyük ihtimalle canlı bombaydı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber