İstanbul'da hafif şiddette deprem...

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 20 Ekim 2006 21:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meydana gelen deprem hakkında henüz Kandilli Rasathanesi'nden bir açıklama yapılmadı. Depremin merkez üssünün ve şiddetinin kaç olduğu şu an için bilinmiyor...Deprem, yaklaşık 6 saniye sürdü. Hissedilen deprem nedeniyle bazı bölgelerde büyük panik yaşandığı kaydedildi.

Depremin, Bursa ve Trakya Bölgesi'nde de hissedildiği bildirildi.

AKOM'dan verilen bilgiye göre göre deprem üssü Balıkesir Manyas. Depremin şiddeti de 5.2 olarak açıklandı.

Balıkesir, Bursa, Trakya ve İstanbul'da hissedilen depremden sonra vatandaşların evlerini terk ederek sokaklara çıktığı görüldü. Depremin kısa sürmesi paniği bir ölçüde azaltırken, özellikle Bursa ve Balıkesir'de telefonlar kilitlendi.

Depremden sonra bir açıklama yapan Türkiye Jeofizik Kurumu Başkanı Profesör Ahmet Ercan, Marmara ağı denilen deprem izleme sisteminde bir hafta kadar önce bir anormallik saptadıklarını ve günay Marmara'da deprem beklediklerini söyledi.

Prof. Ercan, vatandaşlara sakin olmalarını, daha büyük bir depremin herhangi bir belirtisi olmadığını söyledi.

Ulusal Deprem Konseyi Başkanı Haluk Eyidoğan İstanbul depremi olmadığını belirterek, vatandaşların söylentilere aldırış etmemeleri gerektiğini söyledi. Ulsulararası veri merkezlerinin depremi 4.9 büyüklüğünde ölçtüğünü açıklayarak bu büyüklüklerdeki depremlerde hasar beklemediklerini sözlerine ekledi.

Haber10.com

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber