'Cumhurbaşkanı'na hakaret'ten 10 kişiye hapis cezası

Manisa'nın Kula ilçesinde 11 sanığın yargılandığı "Cumhurbaşkanı'na hakaret" davasında 8 sanık 11 ay 20'şer gün, 18 yaşın altındaki 2 sanık ise 7 ay 20'şer gün hapis cezasına çarptırıldı, 1 kişi ise beraat etti

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Ocak 2016 18:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Cumhurbaşkanı'na hakaret'ten 10 kişiye hapis cezası

Kula ilçesinde "Cumhurbaşkanına hakaret" ettikleri iddiasıyla yargılanan sanıklardan 8'i 11 ay 20'şer gün, 18 yaşın altındaki 2'si ise 7 ay 20'şer gün hapis cezasına çarptırıldı, 1 kişi ise beraat etti.

Kula Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davanın duruşmasına, sanıklardan bir bölümü ve avukatları, Manisa Barosu Başkanı Ali Arslan, CHP Kula İlçe Başkanı Osman Kasırga ve partililer katıldı.

Avukat ve sanıkların son sözlerinin dinlenmesinin ardından hakim, "Cumhurbaşkanı'na hakaret" suçlamasıyla açılan davada sanıklardan 8'inin 11 ay 20'şer gün, 18 yaşın altındaki 2'sinin ise 7 ay 20'şer gün hapis cezasına çarptırıldığını, 1 kişinin ise beraatine karar verildiğini açıkladı. Hakim, eski CHP Manisa Gençlik Kolları Başkanı Serdar Bozyaka hakkındaki hükmün uygulanmasını, diğer sanıklar hakkında ise hükmün açıklanmasını geri bırakılmasını kararlaştırdı.

Duruşma sonrası adliye önünde açıklama yapan Manisa Baro Başkanı Avukat Ali Arslan, sanıkların hakaret içeren slogan atmadıklarını, suç unsuru oluşmadığını savundu.

CHP Kula İlçe teşkilatınca, 29 Kasım 2014'te "katı atık bertaraf tesisi kurulması"na tepki olarak yapılan basın açıklamasında, Cumhurbaşkanı'na hakaret içerikli slogan attıldığı gerekçesiyle katılımcılar hakkında dava açılmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber