?Teftiş Kurulu Başkanı ve içimizdeki hainlerce korunanlar'

Haber Giriş : 21 Ekim 2006 09:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

GÜMRÜK Müsteşar Vekili Mehmet Şahin, hakkındaki ?akaryakıt kaçakçılığına yardım' iddiaları konusunda zehir zemberek açıklamalar yaptı. İddialar ve Gümrük Teşkilatı'ndaki kavgaları star'a anlatan Şahin ?Gümrük'te çeteler var. Hainler var. Gümrük Kurtuluş Savaşı'nı başlattık. Önce içimizdeki mühür sahibi hainleri temizlemeye çalışıyoruz. Sonuna kadar rest diyorum. Bu mücadelede eğer bedel ödenecekse ödemeye hazırım' dedi. Şahin, ?Kim bunlar' sorusuna ?Teftiş Kurulu Başkanı (Erdener Demirağ) ve içimizdeki hainler tarafından korunanlar' yanıtını verdi.

HORTUM KESİLİNCE

Şahİn ?Hakkınızdaki akaryakıt kaçakçılığına yardım iddialarını nasıl değerlendiriyorsunuz' sorusuna yanıt verirken, hortumları kesilenlerin kendisine iftira kampanyası başlatığını söyledi. Şahin, şöyle dedi: Bu İzmit'teki hadisede durum şudur. TÜBİTAK'tan, ODTÜ'den uzmanların raporları var. Müfettiş gidiyor, bu uzman raporlarını ters yüz ederek rapor hazırlıyor. ?White spirit' olarak beyan edilen mal akaryakıtmış. Sen bu uzmanlardan daha iyi mi biliyorsun?

?Neden bu tür iddialarla karşılaşıyorsunuz?' sorusu karşısında ise Şahin, şöyle konuştu: ?Maalesef Gümrük'te klikler, çeteler, menfaat grupları var. Biz bunların hortumlarını kestik. Mührünün ve unvanının arkasına sığınanlar var. Çok canımı sıkıyor ama önemli değil, bu kavga daha da sürecek, sonu nereye varırsa varsın, devam edecek. Çünkü bu kavga, dürüstlerle sahtekarların, vatanseverlerle hainlerin kavgasıdır. Bedeli ne olursa olsun ödemeye de hazırım.'

Şahin, görevi yaptığı 9 ay boyunca çok sayıda komployla karşı karşıya kaldığını belirtirken, Gümrük Teşkilatı'nda çetelerin yanı sıra ?mühür ve unvan sahibi rantçıların' olduğunu iddia etti. Şahin, ?Açıkça söylüyorum. Hiç kimse unvan ve mührünün arkasına sığınmasın. Düzgün ve dürüst insanlara sataşmasınlar. Bunlar yanlarına kar kalmaz' diye konuştu.

SAHTEKARLAR...

Şahİn, ?Hanifi Avcı'nın Edirne'de yürüttüğü operasyon başta olmak üzere Gümrükler'deki operasyonlar hakkındaki görüşünüz nedir' sorusu karşısında ise ?Bakan Bey'in bilgisi ve talimatları dahilinde yapılmış bir operasyondur. Pis işlere bulaşmış, içimizden ve dışımızdan kişiler olabilir. Bu tür operasyonlar olur ve olmaya devam eder' dedi. ?İçinizdeki hainler kimler? Mühür sahibi diyerek kimleri kastediyorsunuz' sorusuna ise Şahin ?Bakan Bey'in dediği gibi içimizde çürük elmalar var, bu çürükleri temizlemek istiyoruz. Çünkü bunlar Gümrük'ü ve işadamlarını sıkıntıya sokuyor. Mühür sahibi sahtekarları temizlemeye devam edeceğiz. Mühür sahipleri bu yanlışlarına devam edemezler, bir gün kör gözler de görmeye, sağır kulaklar da duymaya başlar' dedi.

Şahin, ?Kim bunlar' şeklindeki ısrarlı sorularımıza ?Teftiş Kurulu Başkanı (Erdener Demirağ) ve içimizdeki hainler tarafından korunan mühür ve unvan sahibi var. Bir gün adalet tecelli edecektir' karşılığını verdi. Şahin'in ağır eleştiriler yönelttiği Demirağ ise ısrarlı aramalarımıza rağmen telefonlarımıza çıkmadı.

ŞAHiN'E SUÇLAMA

Gümrük Müsteşar Vekili Mehmet Şahin, kaçakçılığa yardımla suçlandı. Raporu hazırlayan müfettişler ve Teftiş Kurulu Başkanı hakkında idari soruşturma başlatıldı. Hazırlanan raporda, Gebze Petrokimya İhtisas Gümrüğü'nde ?White Spirit' olarak beyan edilen malın akaryakıt olduğu ve bu ithalata izin verildiği iddiası yer aldı. Şahin ise firma yetkilileriyle görüşme yaparak ithalata izin verdiği gerekçesiyle ?kaçakçılığa yardım' etmekle suçlandı.

DEMiRAĞ'A SUÇLAMA

10 yıldır Teftiş Kurulu Başkanlığı yapıyor. İki kez görevden alındı. İlkinde mahkeme kararıyla görevine döndü, ikincisinde Cumhurbaşkanı Sezer kararnameyi imzalamadığı için yerinde kaldı. Mal varlığı tartışma konusu oldu. Cumhurbaşkanı Sezer'in Erdener Demirağ'ı koruduğu iddia edildi. Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı Bülent Serim ise mahkeme kararıyla döndüğü için Demirağ'ın kararnamesinin imzalanmadığını açıkladı.

star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber