Bursa Orhangazi Üniversitesi'nde polis arama yaptı

BURSA'da, 'paralel yapı' operasyonunda Orhangazi Üniversitesi, Uludağ Kültür ve Eğitim Vakfı ile bir fabrika ve iş merkezinde arama yapıldı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 13 Ocak 2016 20:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bursa Orhangazi Üniversitesi'nde polis arama yaptı

Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla Uludağ Kültür ve Eğitim Vakfı'nın faaliyetlerini yürüttüğü merkez Nilüfer İlçesi'ndeki Özel Gevher Sönmez Yükseköğrenim Erkek Öğrenci Yurdu'nun içerisinde bulunan Uludağ Kültür ve Eğitim Vakfı'na ait odalarda, H.N.A.'ya ait Barla İş Merkezi'nin bodrum katı ve eklentilerinde, merkez Yıldırım İlçesi'nde bulunan Orhangazi Üniversitesi'nin oda ve eklentilerinde ve H.C. adlı kişiye ait Bursa Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan Gülcemal Tekstil A.Ş.'ye ait araçlarda ve adı geçen kişi üzerinde arama yapıldı.

Uludağ Kültür ve Eğitim Vakfı'nın Fetullahçı Terör Örgütü'nün Bursa'daki para aklama merkezi olduğu, vakıf yöneticilerinin paralel yapımın diğer organlarında yöneticilik yaptığı, vakfın insanların dini duygularını kullanıp, 'öğrencileri okutuyoruz" diye arsa, para, çek ve senet aldıkları, çek ve senetleri verenlerin ödememesi durumunda mallarını ellerinden aldıkları iddia edilerek, alınan bu paraların Fetullahçı Terör Örgütü'nün işlerinde kullanıldığı, Orhangazi Üniversitesi'nin de bu şekilde yaptığı öne sürülüyor.

İddialar arasında, vakıf içerisinde hiçbir görevi bulunmayan ve üniversitede görevi olmayan Bursa İl İmamı C.S.'nin odasının olduğu ve bu odanın vakıf parasıyla kral dairesi gibi döşendiği, C.S.'nin Bursa'da olduğu zamanlarda örgütü buradan yönettiği de yer alıyor. Yetkililer aramalar sonucu operasyonun tespit amaçlı gerçekleştirildiğini ve gözaltı yapılmadığını açıkladılar.

Bülent CİVANOĞLU

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber