CHP'nin 'anayasa komisyonu' üyeleri belli oldu

CHP'nin Anayasa Komisyonu üyeleri belli oldu.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Ocak 2016 13:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
CHP'nin 'anayasa komisyonu' üyeleri belli oldu

CHP Anayasa Uzlaşma Komisyonu üyelerini belirleyerek, Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, Balıkesir Milletvekili Namık Havutça ve Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan'ın isimlerini Meclis Başkanlığı'na bildirdi.

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, konuya ilişkin gazetecilere yaptığı açıklamada, Meclis Başkanı İsmail Kahraman'ın 8 Ocak 2016 tarihli yazısıyla CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na ulaştırdığı mektubu, bugün Kılıçdaroğlu'nun yanıtladığını ve bu yanıtın Kahraman'a takdim edildiğini belirtti.

Kahraman'ın Meclis'te Anayasa Uzlaşma Komisyonu kurulması yönünde partilere bir davet ve çağrıda bulunduğunu anımsatan Gök, "Üçer kişinin isimlerinin bildirilmesi istendi. Genel merkezimizde yaptığımız değerlendirmeler ve genel başkanımızın da onanıyla, komisyonda mektubumuzda belirttiğimiz esaslar çerçevesinde yer almayı uygun gördüğümüzü ve bu konuda 3 arkadaşımızı görevlendirdiğimizi Meclis Başkanı Kahraman'a bildirdik" dedi.

CHP'yi Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, Balıkesir Milletvekili Namık Havutça ve Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan'ın Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nda temsil edeceğini anlatan Gök, komisyonda görev yapacak milletvekillerine başarılar diledi.

Levent Gök, "Umarım komisyon amacına uygun Türkiye'de özgürlükleri, demokrasiyi, anti demokratik yasalardan arındırılmış hukuk düzenini sağlamak yönünde önemli çalışmalar sürdürür ve bundan da hepimiz kazançlı çıkarız" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber