Uzman erbaşlara ve uzman jandarmalara zam müjdesi

Uzman erbaş ve jandarmaların ek göstergelerine artış yapılacak. Görevden emeklilere 268 TL, halen çalışanlaraysa 20 ila 50 TL arası artış var.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 15 Ocak 2016 08:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Uzman erbaşlara ve uzman  jandarmalara zam müjdesi

MİRAY ÇİMEN

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşmeleri süren kanun tasarısından uzman erbaşlara müjde çıktı. Uzman erbaşlar ile uzman jandarmaların ek göstergelerinde artış yapıldı. Buna göre, görevden emekli olanların maaşlarına 268 TL, halen çalışanların maaşlarına ise 20 ila 50 TL arasında artış yansıyacak. Genç girişimcilere vergi desteği, doğum yapan memurlarla uzman erbaş ve jandarmaya yeni hakları kapsayan Gelir Vergisi Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın görüşmeleri TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda dün de devam etti.

KİMLER YARARLANACAK

Dün kabul edilen maddelere göre, çocuğu olan memur anne ve babaya, çocuğun mecburi ilköğretim çağının başladığı tarihi takip eden aybaşına kadar normal çalışma süresinin yarısı kadar çalışma imkanı getiriliyor. Bu düzenlemeden evlat edinenler de yararlanacak. Yarım zamanlı çalışma hakkından yararlanamayacak memurlarla ilgili usul ve esasları belirlemeye ise Bakanlar Kurulu yetkili olacak.

EK GÖSTERGELERE ARTIŞ

Maddeye göre uzman erbaşlar ile uzman jandarmaların ek göstergeleri yükseltiliyor. Buna göre, bu görevden emekli olanların maaşlarına 268 TL, halen çalışanların maaşlarına ise 20 ila 50 TL arasında artış yapılması öngörülüyor. Bunun yanı sıra tasarıya ihdas edilen madde ile uzman erbaşlara birinci dereceye yükselme imkanı da getirildi.

Personel sayısı için özel önlem

Uzman erbaşların kamuya geçebilmesi için 2 yıl olan çalışma süresi ise 7 yıla çıkarıldı. Maddenin gerekçesi olarak sözleşmeli erliğin kamuya geçiş için araç olarak kullanılmasının ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin personel açığının önlenmesi olarak gösterildi. Konu hakkında bilgi veren Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz bu durumda kamuya geçiş için KPSS gerekmediğinden geçiş talebinin çok fazla olduğunu söyledi.

Askerliğin 3 aya düşmesiyle ilgili herhangi bir çalışma yok

Komisyon görüşmelerinde milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Milli Savunma Bakanı Yılmaz, askerliğin 3 aya indirileceği yönünde basında çıkan haberlerin anımsatılması üzerine, konu hakkında bakanlıkta bir çalışmanın olmadığını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber