Ankara'ya kar ne zaman yağacak?

Türkiye'nin kuzeybatı kesimlerinde yoğun kar yağışı, güney kesimlerinde ise kuvvetli sağanak bekleniyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Ocak 2016 14:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ankara'ya kar ne zaman yağacak?

Türkiye'nin kuzeybatı kesimlerinde yoğun kar yağışı, güney kesimlerinde ise kuvvetli sağanağın etkili olacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Türkiye'nin batı kesimlerinde devam eden sağanağın, akşam saatlerinden itibaren etkisini artırarak kar yağışına döneceği öngörülüyor.

Yarın İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bilecik, Bursa, Balıkesir ve Çanakkale çevreleri ile Ankara, Eskişehir, Çankırı, Kütahya, Afyonkarahisar, Zonguldak, Bartın, Düzce, Bolu, Karabük ve Kastamonu çevrelerinde kuvvetli kar yağışı bekleniyor.

Batı Akdeniz'de başlayan yağışın da gece saatlerinden itibaren etkisini artırarak Doğu Akdeniz kıyı kesimi ile Antalya ve Adıyaman çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanağa döneceği tahmin ediliyor.

Doğu Akdeniz'in iç kesimleri ve Toroslar mevkisi ile Isparta çevrelerinde de kuvvetli karla karışık yağmur ve kar yağışının etkili olacağı öngörülüyor.

AKŞAM SAATLERİNDE KARA DÖNECEK

"Ülkemizin batı kesimlerinde devam eden sağanak yağmurun akşam saatlerinden sonra etkisini artırarak kar yağışına dönmesi ve yarın Marmara'nın güney ve doğusu (İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bilecik, Bursa, Balıkesir ve Çanakkale ), İç Anadolu'nun kuzeybatısı (Ankara, Eskişehir ve Çankırı), Kütahya, Afyonkarahisar, Zonguldak, Bartın, Düzce, Bolu, Karabük ve Kastamonu çevrelerinde kuvvetli (5-20 cm), yer yer yoğun kar yağışı (20 cm ve üzeri) şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber