ADSL sistemi konusunda Telekom söz verdiği adımları bir türlü atmıyor.

Haber Giriş : 24 Mart 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Telekom Genel Müdürü Mehmet Ekinalan`dan bu konuda kamuouyunu aydınlatacak bir açıklama bekleniyor.

Yıl sonuna kadar 1 milyon ADSL kullanıcısı kapsamında yıl başından bu yana dağıtılmaya çalışılan ADSL portları, bürokratik engelleri, teknik yetersizlikler çalışanların eğitim eksikliği gibi sorunlar yüzünden bir türlü istenen ivmeye ulaşamadı.

ADSL umuduyla Telekom`a başvuran vatandaşlara modeminizi alın denmesine rağmen henüz port tahsisleri yapılmadığı için bu modemlerin çalışıp çalışmadığı meçhul. Tüketici kanununda yer alan ayıplı malın değitirilebilmesi için gerekli olan süre çoktan doldu. Bu modemler bozuk çıkarsa tüketici 1 aylık kanuni tamirat süresini beklemek zorunda kalacak.

Gerçekleştirilen ve sözleşmesi imzalanan port alım ihalelrinden ilki 60 bin port dağıtımı plansız dağıtım ve satın alınan portların sistem uyumsuzlukları nedeniyle randımanlı çalışmazken; port dağıtımındaki plansızlık nedeniyle de pek çok bölgede yığılmalar ve boş portları da gündeme getirdi. Ayrıva Telekom`un kablo altyapısının ADSL sisteminin verimli çalışmasına uygun olmadığı, santrale uzaklığın 4 kmden fazla olması durumunda istenilen internet ulaşılamayacağı da belirtiliyor.

Geçtiğimiz ay sözleşmesi imzalanan 250 bin portluk ADSL alımı da tüm yavaşlığı ile devam ediyor. TELEKOM`un yenilenen internet sitesinde ADSL`in faydaları anlatıla dursun sürecin ne durumda olduğu, inmsanlara ne zaman bağlantıların yapılacağı gibi konularda hiç bilgi verilmiyor. Görüşülen Telekom yetkilileri ise kulaktan dolma verilerle kullanıcıların karşısına çıkıyorlar.

Konuyla ilgili olarak pek çok internet kullanıcısının şikayetlerini almaktayız. Gelen şikayetler arasında ``Bakan talimatıyla dahi bürokrasinin aşılamadığı, kurulun yapılamadığı; onaylı modemlerin yeterli testlerden geçmeden onay aldığı ya da yeterli denetimin yapılmadığı; 48 saatte kurulacağı belirtilen bağlantının haftalarca yapılamadığı; sürekli bağlı kalmanın aksine günde 2-3 saat bağlanabilmenin başarı sayıldığı; Telekom görevlilerinin yeterli bilgiye sahip olmadığı`` gibi konular var.

Rekabete açılan sektörde Türk Telekom eğer bu hizmet anlayışını değiştirmezse çok da kalıcı olacak gibi görünmüyor.

haberx

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber