Başkent Bayırbucak için tek yürek

AK Parti, Esad rejimi ve Rus saldırıları karşısında zor günler geçiren Suriye'deki Bayırbucak Türkmenleri için yardım kampanyası başlattı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Ocak 2016 07:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Başkent Bayırbucak için tek yürek

Başkent Ankara, Bayırbucak Türkmenleri için tek yürek oldu. AK Parti Ankara İl Başkanlığı, Ankara Büyükşehir ve ilçe belediyelerle birlikte, Türkmenler için yardım kampanyası başlattı. Toplanacak yardımlar, hem Türkiye'de, hem de sınır ötesinde oluşturulan kamplarda yaşayan Türkmenlere ulaştırılacak.

Bizim canlarımız

AK Parti Ankara İl Başkanlığı'nda, kampanyanın startı için Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'ın da katılımıyla dün toplantı düzenlendi. AK Parti Ankara İl Başkanı Nedim Yamalı, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile AK Partili ilçe belediye başkanlarının da katıldığı toplantıda konuşan, Başbakan Yardımcısı Akdoğan "Türkmen kardeşlerimiz bizim canımızdandır, kanımızdandır, kardeşimizdir" dedi.

KUCAĞIMIZI AÇTIK

Türkiye'nin, devlet ve millet olarak Türkmenlerin yanında olduğunu ifade eden Yalçın Akdoğan şöyle konuştu: "Türkiye'de bugün 21 bin Suriye, 36 bin de Irak Türkmen'i bulunuyor. Milletimiz ve devletimiz, bu kardeşlerimize kucağını açmıştır, sahip çıkmıştır."

Bombalananlar terörist değil!

Rus uçaklarının hem denizden hem karadan bu bölgeleri bombaladığını belirten Akdoğan, "Peki o bölgede kim var? DAEŞ mi var, terör örgütleri mi var?

Bombalanan terör örgütü DAEŞ değildir, bombalanan Türkmenlerdir, bombalanan ılımlı muhaliftir. Yüz bomba atılıyorsa 95'i sivil halkın başına düşüyor. Bu nasıl terörle mücadele? Okullar bombalanıyor, hastaneler vuruluyor. Geçen gün okul bombalandı, o masum yavrucaklar hayatını kaybetti" değerlendirmesini yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber