Diyarbakır Çınar'da sivil ve çocukları katleden PKK kutlama yapmış

Diyarbakır Çınar'da düzenlenen bombalı saldırıda 1 polisi şehit eden, biri bebek ikisi çocuk 5 sivili de katleden PKK'nın olaydan sonra birbirlerini tebrik ettiği ortaya çıktı. Demirtaş'ın çağrısıyla 'sivil ölümlerinden dolayı üzgünüz' açıklaması yapan örgütün, telsizden kutlama yaptığı da anlaşıldı.

Haber Giriş : 20 Ocak 2016 08:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Diyarbakır Çınar'da sivil ve çocukları katleden PKK kutlama yapmış

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde geçtiğimiz hafta polis lojmanlarına düzenlenen saldırıda polis memuru Mehmet Şenol Çiftçi şehit olmuş, 4 yaşındaki kızı Mevlüde İrem ile biri bebek 5 sivil de katledilmişti.

PKK'nın bomba yüklü kamyonetle gerçekleştirdiği saldırı sonrası teröristlerin telsiz konuşmaları ortaya çıktı.

Olayın ardından telsizden saldırıyla ilgili bilgi veren PKK'lı teröristler daha sonra birbirlerini "elinize sağlık" diyerek tebrik etti.

DEMİRTAŞ ÇAĞRI YAPMIŞ, PKK ÖZÜR DİLEMİŞTİ

PKK, HDP lideri Selahattin Demirtaş'ın 'sivil ölümleri için özür dilemeliler' sözünden sonra açıklama yaparak 5 sivilin öldüğü doğru değil ama sivilleri öldürdüğümüz için üzgünüz' demişti.

Bu açıklamaya rağmen telsizden kutlama yapan PKK'lılar gerçek yüzlerini bir kez daha gösterdi.

NEDEN ÖZÜR DİLENDİĞİNİ ANLAMAMIŞLAR

Öte yandan PKK'da dilenen özür nedeniyle kriz de yaşanmış. Özür dilenmesinin örgütün mantığına ters olduğunu ve bu durumun alt kademedeki sözde lider kesiminde çok sıkıntı yarattığını telsizden ileten teröristlerin, Çınar İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne yapılan bombalı saldırının Van'daki arkadaşlarının öldürülmesinden sonra en üst seviyeden gelen talimatla planlanarak yapıldığını, niye özür dilendiğini anlamadıklarını söylediği belirlendi.

Kaynak: Haberiyakala

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber