Kamu kurumlarının birbirlerine olan borçları yeniden yapılandırılacak

Haber Giriş : 24 Mart 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Belediyeler ve KİT'ler başta olmak üzere kamu kuruluşlarının borç ve alacaklarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin geçen yılın Aralık ayında başlatılan çalışmalar, 28 Mart'taki yerel seçimler öncesinde hızlandırıldı. Maliye Bakanlığı ve Hazine bürokratlarının üzerinde çalıştığı plan çerçevesinde ilk olarak borç ve alacakların temizlenmesi için mahsuplaşma veya taksitlendirme öngörülüyor.

ÖNCEKİ UYGULAMALARA BAKILIYOR
Kamu kurumlarının 15 ile 20 katrilyon lira arasındaki borçlarına bulunacak çözüm için 1984 ve 1992 yıllarındaki uygulamalar inceleniyor. daha önceki yıllarda hazine'nin kurumlara devlet kağıdı ihracıyla gerçekleşen uygulamada merkez bankası da maliyetin bir kısmını üstlenmişti.

Yeni uygulamanın, borçların affını getiren tahkim niteliğinde olabileceği de konuşulurken, Devlet Bakanı Ali Babacan, NTV'ye tahkimi düşünmediklerini söyledi.
Babacan, ?Bir zamanlar yapılan uygulamanın benzeri olmayacak. Tahkim değil. Çalışmalar olgunlaşmadan çok yanlış, konuşulmaması lazım. Olgunlaşsın açıklamaları daha sonra yaparız? şeklinde konuştu.

Eğer kamu kurumlarının birbirlerine olan borçları yeniden yapılandırılırsa, bu uygulamadan en büyük faydayı belediyeler sağlayacak. Böylece yerel seçimler sonrasında belediyeler önemli kaynağa kavuşacak.

ntvmsnbc

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber