50 polis ekibi için soruşturma

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 26 Ekim 2006 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

7 kişiyi öldüren seri katillerin bin beşyüz kilometrelik tur güzergâhında görevli polisler hakkında soruşturma açıldı.Emniyet Genel Müdürlüğü Ramazan Bayramı tedbirleri kapsamında her 30 km'de bir polis ekibi görevlendirildi.

Fakat üç gün boyunca 7 ayrı şehirde 7 ayrı kişiyi öldüren seri katiller aynı arabayla üstelik plakasını bile değiştirmeden 10 ili, 50 polis noktasını geçmeyi başardı. Genel müdürlük güzergâhta görevli tüm polisler hakkında soruşturma başlattı. Genel müdürlük nöbetçi polis ekiplerinin çizelgesini ilgili illerin emniyet müdürlüğünden talep ederken önümüzdeki günlerde söz konusu personelin tek tek ifadelerini alacak. Öte yandan seri katillerin cinayetlere başlamadan bir gün önce Yalova'da bir polis noktasında durduruldukları belirlendi.

İlk olarak 19 Ekim günü Bursa'da bir kişiyi yaralayıp 20 Ekim günü de kestane şekeri satan Hüseyin Çalışkan'ı öldüren seri katillerin kimlikleri, 21 Ekim günü Sakarya'da bir benzin istasyonunda işledikleri cinayetten sonra Emniyet Genel Müdürlüğü'nün acil kodlu yazısıyla tüm il emniyet müdürlüklerine ulaştırıldı. Fakat katiller Karahasan ve Bekçe sırasıyla Mersin, Hatay, Adana ve Ankara'da da cinayetler işledikten sonra yakalanabildi.

KOORDİNASYON EKSİKLİĞİ VAR

Kamuoyunda birçok önemli soruşturmaları yürütmüş ve halen görevde bulunan, özellikle organize suçlar ve çete operasyonlarını yöneten, adının yayınlanmasını istemeyen iki savcı bu duruma yönelik ilginç tespitlerde bulundular. Savcı-1: Gözden kaçan en önemli detay, olayın başlangıç itibariyle vahametinin bu boyutta olacağının anlaşılamaması. Video kayıtlarının incelenmesi, şüphelilerin kimlik tespiti, aracın aranması, bunlar zaman alan şeyler. Buna bir de bayramın getirmiş olduğu rehavet de eklenince, hızlı hareket edemeyen etkenler ortaya çıkar. İhmalkârlık yok, ani gelişen ve çok spontane bir durumla karşı karşıya kalma ve durumu teknik takip açısından çabuk değerlendirememe eksikliği var. Savcı-2: Cinayetler birden fazla yerde işleniyor. Bunların kimisi polis, bir kısmı jandarma mıntıkasında oluyor. Kurumların arasında farklılıklar var, birimler de farklılıklar var. Birimler ve istihbarat birimleri arasında koordinasyon yok. Bu tür bir olay olduğunda, kendileri bu işi çözmek istiyorlar. Bazen birbirleri ile bilgileri bile paylaşmıyorlar diyebilirim. Sıkıntı burada işte. Bana göre, bu tür birimlerde görev alan polisler de özel uzmanlık almış kişiler değil.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber