439 işçiye icra gelince sendika uyardı:Gazinolarda kartla harcamayın

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 26 Ekim 2006 08:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Zonguldak'ta, bankalardan kullandıkları kredilerin taksitlerini ödeyemeyerek icraya verilen 439 Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) işçisinin maaşlarından aylık 177 bin YTL kesinti yapılıyor.

Kurumda yer altının yanı sıra yer üstünde çalışan yaklaşık 11 bin işçiden bilinçsiz kredi kullandığı bildirilen 439'unun aylık aldığı 1.100-1.500 YTL maaşlarının bir bölümü icra borçlarından dolayı kesiliyor.

TTK Genel Müdürlüğü'nde 25, müessese müdürlüklerinden Karadon'da 158, Armutçuk'ta 54, Kozlu'da 61, Üzülmez'de 58 ve Amasra'da 83 işçi, borçlarına karşılık maaşlarını ayda ortalama 400'er YTL eksik alıyor.

'Tefecilere borçlandılar'

Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Eğitim Sekreteri Ramazan Denizer, yaptığı açıklamada, bilinçsiz kredi kullanan madencilerin borçlarını ödeyebilmek için 'tefecilere' borçlandıkları yönünde duyumlar aldıklarını söyledi.

Denizer, maden işçilerinin gazino eğlencesi ödemelerini kredi kartlarıyla yapıp borçlandıklarını da belirterek, şunları kaydetti:

"Sendika kanadı olarak kredi kullanımı konusunda işçilerimizi uyarmada geciktik. Ancak, şu anda TTK'da istihdam edilen herkesi kredi kartı almamaları ve kimseye kefil olmamaları için uyarıyoruz. Çünkü, çoğu madencimiz borçlarını ödeyemeden icraya verildi. Gazinolardaki fazla harcamalar da madencilerin başını yakacak. Madencilerin menfaatlerini her zaman olduğu gibi korumaya devam edeceğiz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber