Okulda şiddete karşı filmle mücadele

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 26 Ekim 2006 06:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı'nın hazırlattığı ve Fatih Terim, Mehmet Ali Birand, Jülide Ateş, Aydan Şener gibi ünlü isimlerin rol aldığı kısa filmler, şiddetle mücadele çerçevesinde TV'lerde oynatılacak

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), okullardaki şiddetle mücadele için, "Huzurlu ve güvenli bir okul için benim de yapabileceklerim var" sloganıyla ünlü isimlerin rol aldığı kısa filmler hazırlattı.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, medya yöneticilerine göndereceği mektupta, şiddete karşı mücadele çerçevesinde filmlerin televizyonlarda prime time kuşağında yayımlanmasını isteyecek. Çoğunluğunda gazeteci ve dizilerde oynayan sanatçıların rol aldığı filmlerde; öğrencilere, öğretmenlere, velilere, okul çevresindeki esnafa, internet kafe sahiplerine ve okul servis şoförlerine yönelik mesajlar veriliyor.

Fatih Terim, Savaş Dinçel, Halil Ergün, Tarık Pabuççuoğlu, Aydan Şener, Vahide Gördüm, Mehmet Ali Birand, Fehmi Koru, Coşkun Aral, Tayfun Talipoğlu ve Jülide Ateş'in rol aldığı filmlerin her biri 40'ar saniye sürüyor.

Yetkililer, filmlerin toplumda farkındalığı artırabilmek ve olaylara duyarsız kalmayı engellemek amacıyla ortak mücadele için işbirliğini amaçladığını ifade etti. Şiddetle mücadele amacıyla hazırlanan filmlerin televizyonlarda bu ders yılının ilk döneminin sonuna kadar gösterilmesi planlanıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber