TRT eski Genel Müdürü Yücel Yener, DDK`nın yapmış olduğu incelemeye sert tepki gösterdi.

Haber Giriş : 24 Mart 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yener, rapor için kendi görüşüne başvurulmadığını ve gizli olmasına rağmen yayınlandığını savundu. Eski TRT Genel Müdürü Yücel Yener, görev yaptığı süre içinde tüm idari, mali ve yayın kararlarının mevzuata uygun olarak gerçekleştirildiğini belirtti.Yücel Yener, Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu`nun (DDK) görev yaptığı dönemin bir bölümünü de kapsayan TRT Raporu ile ilgili yazılı açıklama yaptı.

DDK`nın aldığı talimat üzerine TRT`nin söz konusu döneme ilişkin eylem ve işlemlerini araştırıp, denetlediğini belirten Yener, kendi görüşüne başvurulmadan bir rapor hazırlandığını savundu. Yücel Yener açıklamasında şunları kaydetti: ``Birçok yanlış, eksik ve gerçek dışı bilgilerle malul olan denetim ve araştırma sürecinde yaşanan ve tarafımdan anlam verilemeyen bir diğer husus da her sayfasına `gizlidir` damgası basılarak Başbakanlığa gönderilen bu raporun Cumhurbaşkanlığı`nın Web sitesinde yayınlanmasıdır.

Böylece, Anayasa`nın ilgili maddeleri ile güvence altına alınmış yargı kararı ile sabit olmamış kişisel eylemlerim yayınlanarak duyurulmuştur. Tarafımdan kişisel yargılar, yanlış, eksik ve gerçekdışı bilgilerle malul bu raporu hazırlayanlar ve yayınlayanlar hakkında Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği`ne suç duyurusunda
bulunulmuştur.``

Yener, TRT`de görev yaptığı süre içinde tüm idari, mali ve yayın kararlarının kurumun tabi olduğu mevzuata uygun olarak alındığını kaydederek, ``Tüm çalışma hayatım, özellikle TRT Genel Müdürlüğü yaptığım 6 yıl boyunca, Anayasa ve yasalar, sınırlarım; iş ve görev, önceliğim; ülke ve ulusuma hizmet, şiarım oldu`` dedi.

haber7

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber