'Bölgedeki sağlık personeli tehdit ediliyor'

AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu, bölgede ambulanslara yönelik terör eylemleri gerçekleştirildiğini, personelin tehdit edildiğini, araçlara zarar verildiğini belirterek, "Helin Öncü isimli vatandaşa doğrudur, ulaşılamıyor. Niye ulaşılamıyor? Çünkü, ambulansın gideceği yollarda hendekler var. Hasta yakınları aranıyor ama cevap verilmiyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Ocak 2016 20:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Bölgedeki sağlık personeli tehdit ediliyor'

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, "Asker, polis, bu milletin vergisiyle, bu milletin bekası için terörle mücadele etmeye devam ediyor ve sonuna kadar edecek" dedi.

HDP'nin, sokağa çıkma yasakları nedeniyle hayatını kaybeden sağlık emekçilerinin yaşadığı sorunların araştırılması amacıyla verilen araştırma önergesinin bugün görüşülmesi önerisi kabul edilmedi.

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Cizre'de Helin Öncü isimli kadının yaralandığını ancak güvenlik güçlerinin, ambulansın Öncü'yü almasına izin vermediğini iddia ederek, AK Parti Grubu'na yönelik, "Orada insanlar öldürülüyor, yaralanıyor ama siz buna sessiz kalıyorsanız" sözlerini sarfetti.

Baluken, bu sözleri nedeniyle kendisine laf atan AK Parti Erzurum Milletvekili Orhan Deligöz ile tartıştı. Tartışma, Baluken yerine geçtikten sonra, diğer milletvekillerinin de katılımıyla devam etti. Birbirlerinin üzerine yürümek isteyen Baluken ve Deligöz'ü, araya giren milletvekilleri engelledi.

TBMM Başkanvekili Pervin Buldan da yaşanan gerginlik nedeniyle birleşime ara verdi.

Aradan sonra kürsüye gelen TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı, AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu, bölgede ambulanslara yönelik terör eylemleri gerçekleştirildiğini, personelin tehdit edildiğini, araçlara zarar verildiğini belirterek, "Helin Öncü isimli vatandaşa doğrudur, ulaşılamıyor. Niye ulaşılamıyor? Çünkü, ambulansın gideceği yollarda hendekler var. Hasta yakınları aranıyor ama cevap verilmiyor. Çünkü, terör örgütünün tehditleri altında oldukları için cevap veremiyorlar. Onlar cevap vermeyecek, böylece ambulans gidemeyecek ve bunun siyasi istismarı yapılacak" dedi.

-"Elde silah varsa devlet gereğini yapar"

HDP'nin grup önerisinin ardından doğum yapan çalışan kadınlara yeni hakları da içeren tasarının görüşmelerine geçildi.

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, HDP Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul'un önerge üzerindeki konuşmasıyla ilgili sataşma gerekçesiyle söz alarak, doğudaki sorunun herkesi üzdüğünü kaydetti.

"Şehitler bizim şehidimizdir ancak doğuda asla bir savaş yoktur, teröristle, terörle savaş vardır, kavga vardır, terörle mücadele vardır ve terör bitinceye kadar da bu kararlılığımız asla yavaşlamayacaktır" diyen Turan, şunları kaydetti:

"Hiç sosyoloji okumaya, psikoloji okumaya gerek yok, elde silah varsa devlet gereğini yapar. Fazla bir şey bilmeye gerek yok, elde silah varsa, devlet gereğini yapar. Biz çözüm dedik, iddiada bulunduk, ihanete uğradık. Biz, her türlü iyi niyetimizi gösterdik, bir duada bulunduk, sonuç alamadık. O gün bize yanlış yapanlar bugün 'doğuda savaş var' diyemezler. Asker, polis, bu milletin vergisiyle, bu milletin bekası için terörle mücadele etmeye devam ediyor ve sonuna kadar edecek. Eğer bu kadar fazla askere karşı, polise karşı söz söyleme niyetiniz varsa bir defa da teröre karşı söyleyin. Esad'ın Şebbihaları olan PYD'ye karşı söyleyin de hepinizi biz alkışlayalım."

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken de "Öyle bir noktaya geldi ki yaralıyı almaya giden, cenazeyi almaya giden, yaralı olarak, cenaze olarak geri dönmeye başladı. Bunun neresi terörle mücadele? Kimin cenazesi olursa olsun cenaze alınır. Bunu evrensel bir hukuk kriteri olarak, geleneksel bir insanlık değeri olarak hala anlamamışsanız bizim size söyleyeceğimiz bir şey yok" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber