Eğitim Kurultayı'nın 4.'sü, Eskişehir'de yapılacak

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Ekim 2006 18:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in eşi Semra Sezer'in 5 yıl önce başlattığı "Ulusal Eğitime Destek Kampanyası" çerçevesinde her yıl bir ilde düzenlenen Eğitim Kurultayı'nın 4.'sü, 30 Ekim-3 Kasım tarihleri arasında Eskişehir'de yapılacak.

Eskişehir Öğretmenevi'nde Vali Yardımcısı Ekrem Ballı, İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Dindar ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Vali Kadir Çalışıcı'nın eşi Şükriye Çalışıcı, ilk kurultayın 2003 yılında İstanbul'da, ikincisinin İzmir'de, üçüncüsünün Antalya'da yapıldığını hatırlatarak, "Sivil toplum kuruluşlarından Kadın Platformu, belediye başkanımızın eşi ve rektörlerimizin eşleri ile birlikte Cumhurbaşkanlığı Köşkü'ne ziyaretimizle 4. Eğitim Kurultayı'nın Eskişehir'de yapılmasını kesin karara bağladık. 4. Eğitim Kurultayı olarak Eskişehir eğitim tarihinde onurlu yerini alacaktır. 81 ilin vali eşleri, 81 ilden bir öğretmen ve 2 kursiyer ile 40 sivil toplum kuruluşunun genel başkanları Eskişehir'e gelecek. 500 konuğu kurultay süresince Eskişehir'de ağırlayacağız. Eskişehir'i en iyi şekilde tanıtacağız" dedi.

Vali Yardımcısı Ekrem Ballı da, Eğitim Kurultayı'nın Eskişehir'in tanıtımı için çok önemli bir fırsat olduğunu belirterek, "Eskişehir'in tarihi ve turistik güzelliklerini ulusal basına ve Türkiye kamuoyuna taşımak amacındayız. Eskişehir, Cumhuriyet kenti, önmli kentlerden birisi., Ayrıca, Frig Uygarlığı'nın merkezi konumunda. Eskişehir'in bir çok tarihi zenginlikleri ve termal açısından değerlendirilebilecek sıcak suları var. Ancak, turizm pastasından yeterli payı alamıyor. Bu kurultayın, Frigya Vadisi'nin sıcak sularının Türkiye gündemine taşınması amacına vesile teşkil etmesini diliyorum" diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Dindar ise kurultay programıyla ilgili 5 aydır çalıştıklarını kaydetti.

Kurultayın 30 Ekim'deki açılış töreninde, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in eşi Semra Sezer ile Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik de birer konuşma yapacak. 2. gün faaliyetleri ise Yediler Parkı'ndan Vilayet Meydanı'na kadar sürecek kurulay yürüyüşüyle başlayacak. 4. Eğitim Kurultayı, 3 Kasım Cuma gününe kadar konser, sergi, defile ve toplantı gibi faaliyetlerle sürecek. Kurultay, sonuç bildirisinin okunmasıyla sona erecek. 4. Eğitim Kurultayı sebebiyle 3 gün Eskişehir'de kalacağı bildirilen Semra Sezer, lisede okurken bulunduğu kentte unutamadığı Porsuk Çayı'nda gondol ile gezinti yapmak istediğini yetkililere bildirdiği öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber