Hakkarideki kız yurdunun penceresine siyah bant çekildi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Ekim 2006 22:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hakkari Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'nda kantin tarafına bakan kız öğrencilerin kaldığı bölümdeki odaların pencerelerine siyah film çekilmesi tepkilere sebep olurken, yurt yönetimini zor durumda bıraktığı bildirildi.

Hakkari Meslek Yüksek Okulu'nda (MYO) okuyan kız ve erkek öğrencilerin barındığı yurtta kalan bazı kız öğrencilerin kantin tarafına bakan bölümdeki odalarının pencerelerine siyah film çekilmesinin tepkiyle karşılandığı bildirildi. Kaldıkları bölümdeki pencerelere siyah film çekilmesiyle odalarının içinin karanlık olduğunu iddia eden bir grup kız öğrencinin durumu, Hakkari Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Müdürü Kadri Gümüş'e bildirerek, pencerelerine çekilen filmin sökülmesini istedikleri kaydedildi. Kız öğrenciler, yaptıkları görüşmede sırasında Yurt Müdürü Kadri Gümüş'ün kendilerine ağır ithamlarda bulunduğunu ileri sürdü. Öğrencilerin durumu, Vali Yardımcısı Orhan Balcı'ya ilettikleri bildirildi. Kızların daha sonraysa müdür hakkında Emniyet Müdürlüğü ile Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikayetçi oldukları ifade edildi.

MYO'da okuyan bazı öğrencilerse okul yönetimin davranışını olumlu bulduklarını söyledi. Bir erkek öğrenciyse, oku yönetiminin pencerelere film çekmesini iyi karşıladıklarını belirterek, "Pencerelere siyah film çekilmesini zaten kızlar istemişti. Biz erkekler de istiyoruz. Bazı kızların buna tepki göstermesine bir anlam veremedik. Erkeklerin kaldığı odaların pencerelerine de siyah filim çekilse daha iyi olur" dedi.

Telefonlar görüşleri alınan Hakkari Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Müdürü kadri Gümüş de, kızların iddiasını yalanlayarak, "Okulun 2. katı, kantin kısmına bakan bölümde kızlar kalıyor. Perde olmasına rağmen zaman zaman istenmeyen görüntülere sebebiyet vermemek için öğrenciler bize talepte bulundu. Biz de buna istinaden kantin ve alt katındaki camlara siyah film çektirdik. Yurt binasında 42 kız öğrenci bulunmaktadır. Bir grup kız öğrenci bizi karalamak için bu yaygarayı yapmıştır. 'Manzarasız odaları bize niye verdiniz' konusundan bu şikayetler kaynaklandı. Manzaralı tarafı MYO'da okuyan kızlara verilmediği için bu iddialar ortaya atıldı. Bundan dolayı da bizi karalamaya çalışıyorlar" şeklinde konuştu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber