'Ekonomik suç mu var, bankalara el konuluyor?'

MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal, "Ekonomik suç mu var, bankalara el konuluyor?" diye sordu.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Ocak 2016 21:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Ekonomik suç mu var, bankalara el konuluyor?'

HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan, "Örselenmiş, psikolojisi ezilmiş bir Merkez Bankası Başkanı gördüklerini" savunarak, "Çok daha diri bir insandı. El birliğiyle ayağa kaldırmamız, güvenli, araç özgürlüğü olan bir banka yapmamız lazım" dedi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Hazine Müsteşarlığı, BDDK ve SPK'nın 2016 yılı bütçeleri görüşülüyor.

CHP İzmir Milletvekili Zekeriya Temizel, "İş Bankası'ndaki CHP hisseleri üzerinden saldırılıp, kurumun yıpratılmasına son verilmesi gerektiğini" belirtti.

Sorunsuz ve tereddütsüz yönetilen hisselerle ilgili sürekli dedikodular, yasaya göre suç olan bazı iddialarda bulunulduğunu dile getiren Temizel, Türkiye Cumhuriyeti'nin, kurucusunun vasiyetini uygulamaktan aciz olmadığını kaydetti.

Temizel, bankanın hisselerinden CHP'nin aldığı tek kuruş bulunmadığını, hisselere düşen payın Türk Dil Kurumu ve Türk Tarih Kurumuna aktarıldığını söyledi.

Siyasi amaçlı olarak yapılan saldırıların bir kurumun itibarını zedelememesi gerektiğini dile getiren Temizel, özel sektör kurallarına göre oluşturulan hisselerin, dayanaksız saldırılara uğramasının tehlikeli olduğunu ifade etti.

HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan, Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'nın görev süresinin nisanda dolacağını anımsatarak, "Yiğit Bulut mu olacak diyen de var, Allah korusun" dedi.

Paylan, Başçı'nın komisyona sunum yaptığını, devam etmek istediğini, ancak takdirin siyaset kurumlarında olduğunu söylediğini anlattı. Paylan, örselenmiş, psikolojisi ezilmiş bir Merkez Bankası Başkanı gördüklerini savunarak, "Çok daha diri bir insandı. El birliğiyle ayağa kaldırmamız, güvenli, araç özgürlüğü olan bir banka yapmamız lazım. Yiğit Bulut'u susturmak için elinizden ne gerekiyorsa yapın" diye konuştu.

MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal, "Ekonomik suç mu var, bankalara el konuluyor?" diye sordu.

AK Parti İzmir Milletvekili İbrahim Mustafa Turhan, paralel yapının devlet geleneğine verdiği en büyük zararın; görevlerini tarafsızlıkla, sadece mevzuata dayalı olarak yürütmesi gereken kişilerin, başka yerlerden başka nedenlerle aldığı talimatlarla iş yapmaları olduğunu belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber