29 Ocak 2016'dan önemli gündem başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Ocak 2016 00:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
29 Ocak 2016'dan önemli gündem başlıkları

1- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Diyarbakır'da şehit olan özel harekat polisi Mehmet Bora Tayfur'un Kocatepe Camisi'ndeki cenaze törenine katılacak.

(Ankara/12.05)

2- Maliye Bakanı Naci Ağbal, Anadolu Ajansı Editör Masası'na konuk olacak.

(Ankara/09.30)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, İtalya'da, AB İşlerinden Sorumlu Devlet Sekreteri Sandro Gozi ve Dışişleri Bakanı Paolo Gentiloni ile görüşecek.

(Roma)

2- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Hilton Otel'deki "ADAPTESK-Esnaf ve Sanatkarların Uyum Yeteneklerinin Artırılması Projesi" toplantısına katılacak, Toyota Fabrikası'nda, İşkur&Toyota-Toyota Boshoku-Yazaki A.Ş. UMEM Projesi ve İşbaşı Etiğim Programı imza törenine iştirak edecek.

(Ankara/10.00/Sakarya/17.00)

3- Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Valiliği ziyaret edecek, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü 2015 Yılı Faaliyetlerinin Değerlendirmesi Toplantısı'na katılacak.

(Antalya/15.45/17.00)

4- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Bakanlığının bölgesel koordinasyon toplantılarına katılacak.

(Bursa/09.30/14.30)

5- Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Taksim Atatürk Kitaplığı'nda "Türk Dünyası Kitapları Lansmanı"na katılacak.

(İstanbul/16.00)

6- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Şanlıurfa Valiliğini ziyaret ederek basın açıklaması yapacak, AK Parti İl Başkanlığını ziyaretinin ardından DSİ Konferans Salonu'nda Toplu Temel Atma (DSİ) ve Orman köylülerine kullandırılan ORKÖY kredileri sertifika dağıtım törenine katılacak.

- Gaziantep Valiliğini ziyaret edecek Eroğlu, koordinasyon toplantısına katılacak ve AK Parti İl Başkanlığını ziyaret edecek.

(Şanlıurfa/10.00-14.00/Gaziantep/16.30-19.00)

7- TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı ve bağlı kurumların bütçeleri görüşülecek.

(TBMM/10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi lideri Nikos Anastasiadis, Kıbrıs müzakereleri çerçevesinde bir araya gelecek.

(Lefkoşa)

2- İsrail ile Filistinliler arasındaki gerginlikle ilgili gelişmeler ile cuma namazı sonrası Kudüs ve Batı Şeria'daki protestolar izleniyor.

(Kudüs/Ramallah/Gazze)

3- Suriye'deki iç savaş, bölgedeki yansımaları ve Rusya'nın hava saldırılarına ilişkin gelişmeler ile Hizbullah ve Suriye rejimi güçlerinin kuşatması altındaki başkent Şam'ın kuzeybatısındaki Madaya ve Muaddamiyye beldelerindeki insani durum takip ediliyor.

(Şam/Halep)

4- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun, terör örgütü DAEŞ hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Erbil/Bağdat)

5- Diyala'da, Sünnilere ait camilere düzenlenen saldırılar ve Sünni Irak vatandaşlarının bölgeden göç etmeleri için aldıkları tehditlere ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Erbil/Bağdat)

6- Yemen'de, hükümet güçleri ve Husiler arasında devam eden çatışmalar ve gelişmeler izleniyor.

(Sana)

EKONOMİ

1- TÜİK, 2015 yılı dış ticaret ile turizm istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

SPOR

1- Basketbol THY Avrupa Ligi Top 16 turu 5. hafta mücadelesi 5 maçla tamamlanacak.

- Anadolu Efes, İspanya'nın Unicaja Malaga, Darüşşafaka Doğuş da Yunanistan'ın Panathinaikos takımıyla deplasmanda karşı karşıya gelecek.

(Malaga/Atina/)

2- Teniste sezonun ilk grand slam turnuvası Avustralya Açık'ta erkeklerde yarı final maçında 2 numaralı seribaşı Andy Murray ile 13 numaralı seribaşı Milos Raonic, karşılaşacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber