Erdoğan: Bazıları maaşlarında olmadık şeyler istiyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Ekim 2006 17:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Denizli'de Deliktaş ve Fatih köprülü kavşaklarının açılışını gerçekleştiren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, enflasyonu yüzde 30'lardan tek haneli rakamlara düşürdüklerini belirterek, "Yeniden büyük ve güçlü Türkiye geliyor. Bu ülkeyi seven herkes AK Parti iktidarına sahip çıkmak zorundadır" dedi.

Başbakan Erdoğan, Denizlili Valiliği'ni ziyaretinin ardından Deliktaş köprülü kavşaığındaki tören alanına geçti. Burada kalabalık bir topluluk tarafından karşılanan Başbakan Erdoğan, vatandaşların Cumhuriyet Bayramı'nı tebrik etti. Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekçi ve Vali Hasan Canpolat'ın konuşmalarının ardından kürsüye gelen Başbakan Erdoğan, konuşmasına "Milletin iktidarı milletle buluşuyor" diyerek başladı. Gücün milletten geldiğini belirten Erdoğan, "İnsanımızın yüzündeki aydınlığı görmek istiyoruz. Türkiye büyüyor, kalkınıyor. Türkiye'nin dört bir yanında temeller atılıyor, açılışlar yapılıyor. Türkiye uykusundan uyanıyor, aydınlık geleceğine doğru gidiyor" dedi.

Şehirleri imar ederken kırsal kesimi de imar ettiklerini kaydeden Başbakan Erdoğan, "Türkiye'de bölgesel kalkınma ayrımcılığını kaldırdık. KÖYDES Projesi'nin yanı sıra yılbaşında BELDES Projesi'ni yürürlüğe koyacağız. Bunlar Cumhuriyet tarihinin en büyük kırsal kalkınma projeleridir. Şimdiye kadar Türkiye siyasetinde bulunanların hayal bile edemediklerini gerçekleştiriyoruz. Onların hayallerinin yetişemediği yere bizim icraatlarımız ulaşıyor" diye konuştu.

"Denizli 4 yıl öncesi gibiyse bize oy vermeyin" diyen Başbakan Erdoğan, "Eğer ileri gittiyse oylarınızı istemek bizim hakkımızdır. Biz sizlerin sevdalısıyız, aşığıyız, milletin dertlisiyiz. Bizden önceki koalisyon iktidarı birin yanına sıfır koydu. Bu sıfırlar cebimizdeki parayı çaldı. Bunlar modern hırsızlardır. Koalisyon iktidarı zamanında bir asgari ücretle ne kadar peynir alınıyordu, bir sene sonra kaç kilogram peynir alıyordunuz? Şimdiki asgari ücretle, 4 sene önceki miktarda peyniri alamıyorsanız bize oy vermeyin. Bazılar köşelerinde yazıyor, onlara diyorum ki çarşıya pazara çıkın. Enflasyonu yüzde 30'lardan tek haneli rakamlara düşürdük. Yeniden büyük ve güçlü Türkiye geliyor. Bu ülkeyi seven herkes AK Parti iktidarına sahip çıkmak zorundadır" şeklinde konuştu.

Bazılarının faizlerin artışını söylediğini kaydeden Başbakan Erdoğan, "Faizler yüzde 67'diydi, yüzde 20-21'lere düşürdük. Biz faizin nerede olursa olsun sıkıntı aracı olduğunu biliyoruz. Nasip olursa yüzde 4-5'leri yakalayacağız. Yolsuzluklar olmazsa, yasaklar olmazsa bu olur. Bir zamanlar memurun maaşını nasıl ödeyeceğiz diye düşünüyorlardı, işsizliğin arttığı bir ülke vardı" dedi.

Gençlerin Meclis'e girebilmeleri için seçilme yaşını 25'e indirdiklerini ifade eden Erdoğan, "Siyasette gençliğin önünü açmak ustalığın şiarıdır. Kapatırsanız, gençliğinizi belli hanelerden ve uyuşturucu bataklarından toplarsınız. Bir zamanlar Taksim Meydanı'na eşeği çıkarsak seçtiririz diyorlardı. Bu seçim sisteminin getirdiği bir sonuçtu" diye konuştu.

Fatih Sultan Mehmet'in 21 yaşında karanlık bir çağı kapatarak aydınlık bir çağı açtığını hatırlatan Başbakan Erdoğan, "Devlet-i Ali Osmanı 21 yaşında bir genç yönetebilmişse şimdi niye olmasın. Devleti yönetecekleri yetiştirmede eğitimcilere büyük işler düşüyor. Nasıl Ak Şemseddin varsa, bugünün Ak Şemseddinleri çıkıp yöneticileri yetiştirmeli" şeklinde konuştu.

Meydanda toplananlara elde ettiklerinizin kıymetini bilin diyen Başbakan Erdoğan, "Siyasetçiye tevazu yakışır, gururlanırsan batarsın. Siyasette hizmet yeterli değildir, bu zaten görevimiz. Yeterli olan halkın gönlündeki yeri almaktır. Biz gerek ve yeterli olmanın gayretindeyiz" dedi.

Bazı siyasetçilerin erken seçim istediklerine işaret eden Başbakan Erdoğan, "Biz 5 yıl için seçildik, bunun aksini istememiz millete saygısızlıktır. Türkiye'nin erken seçim sorunu yok. Son yıllarda bir iktidar ilk defa 5. yılına girdi. Bir parti lideri diyor ki yılbaşından önce erken seçim var. Bunlar Siyasi Partiler Yasası'nı da bilmiyorlar. Bunun için bir defa Anayasa değişikliği gerekiyor. Bunun için de iktidar partisinin oluru gereklidir. Kendi kendilerine gelin güvey oluyorlar. Biliyorsunuz Nisan ayında cumhurbaşkanlığı seçimi var. Bu parlamento cumhurbaşkanını seçecektir. Daha sonra da seçim zamanını belirleyip, seçimi zamanında yapacaktır" diye konuştu.

Seçim öncesinde ekonomik politikalarda popülist yaklaşımlara girmeyeceklerini açıklayan Erdoğan, "Bazıları maaşlarına olmadık şeyler istiyorlar. Biz kimsenin parasını kimseye kaptırmayız. Eğer yüksek faizle para toplayıp verirsen faturasını bütün millete kesersin. Büyürsek hep birlikte büyüyeceğiz. Bunlar meydanlarda atıp tutuyorlar, ben aklı selime davet ediyorum. Bu makamlar gelip geçicidir. Burada olduğumuz sürece imkanları har vurup harman savurmayacağız" dedi.

Türkiye'nin IMF ile ilgili ilişkilerine de temas eden Başbakan Erdoğan, "Türkiye IMF'nin kurucu ortağıdır. Biz iktidara geldiğimizde 23 milyar dolar borç vardı, 11 milyar dolara indirdik. Şu anda iş bilen AK Parti iktidarı var" şeklinde konuştu.

Konuşmasının ardından Deliktaş ve Fatih köprülü kavşaklarını hizmete açan Başbakan Erdoğan, İncilipark'ın açılışını da gerçekleştirdikten sonra Pamukkale Üniversitesi tesislerinin açılış törenine katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber